27. 3. 2023

Urbanscape Loka presenetila Ribničane

Športna dvorana Poden v Škofji Loki se je znova izkazala za zahtevno destinacijo za gostovanje ekip v Ligi NLB. Z rezultatom 31:22 je pred gostitelji padla Riko Ribnica.

Ribničani so se na Gorenjsko odpravili z željo po dveh točkah, na koncu pa so po izjemno slabi predstavi ostali brez. Po sedmem porazu so izgubili tudi četrto mesto na prvenstveni razpredelnici, na tem položaju so - po sobotni zmagi v Kopru - to sezono vroči povratniki na prvoligaško sceno iz Novega mesta. Škofjeločani so po današnji zmagi napredovali na osmo mesto v 14-članski ligi NLB.

LIGA NLB, 19. KROG

Nedelja, 26. marca:
RD URBANSCAPE LOKA - RD RIKO RIBNICA 31:22 (17:12)
Jesenko M. 8 (3), Nikolić in Jesenko A. (2) po 5; Grebenc 5, Žagar 4.

Igralec tekme: Luka Stanojlovič (RD Urbanscape Loka)

Do 27. minute je bila tekma povsem odprta (13:12), v končnici prvega polčasa pa so izbranci domačega trenerja Gregorja Cvijića zaigrali sijajno in se po delnem izidu 4:0 na veliki odmor odpravili z lepo prednostjo petih golov (17:12).
Škofjeločani so imeli v drugem polčasu vse niti igre v svojih rokah, Ribničane so zasenčili v vseh prvinah rokometne igre. V 51. minuti so si priigrali osem golov prednosti (27:19) in jasno je bilo, da bo zmaga ostala na Gorenjskem. Največ so vodili za deset golov (31:21).
V škofjeloški ekipi je bil najbolj učinkovit Matevž Jesenko z osmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Luka Stanojlović, ki je zaustavil 15 strelov. V ribniški je Jan Grebenc dosegel pet zadetkov.
Škofjeloška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, ribniška pa bo gostila Sviš Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Stanojlović, rokometaš RD Urbansape Loka:
"Danes je šlo vse po planu. Fantje so se borili od začetka in do konca tekme. Na koncu so igrali fantastično v obrambi in mi s tem zelo pomagali pri branjenju nasprotnikovih strelov, vsa čast. Iz današnjega dne se lahko veliko naučimo, da z borbeno igro dosežemo vse in se nadejamo dveh točk proti Mariboru."

Gaj Gorenc, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Danes nam nič ni šlo po načrtih. Preveč zgrešenih strelov, preveč napak v napadu. Obrambe nikakor nismo sestavili. Preprosto, danes ni bil naš dan. Pestijo nas tudi poškodbe in bolezni v ekipi, kar je posledično vse vplivalo na nas. Sedaj nas v naslednjem krogu čaka RK SVIŠ Ivančna gorica. Računam na dve dobljeni točki."