30. 3. 2023

Dragan Adžić: "Reprezentantke v dobri formi, pripravljene in željne igre."

Pred začetkom reprezentančne akcije ženske članske izbrane vrste je pred novinarske mikrofone in kamere stopil selektor Dragan Adžić, ki je spregovoril o sestavi kadra, prihajajočih tekmicah in dodatnih aktivnostih v prihodnjem tednu.


Na spisek reprezentance, ki ga je črnogorski strateg na slovenski klopi obelodanil že v preteklem tednu, so se uvrstile vratarke Amra PandžićMaja Vojnovič in Tajda Tripkovič, krilne rokometašice Ema Marija Marković, Maja Svetik, Ema Abina, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, krožne napadalke Nataša Ljepoja, Valentina Klemenčič in Urša Zelnik ter zunanje igralke Ana Gros, Elizabeth Omoregie, Barbara Lazović, Nina Zulič, Ivona Barukčić, Nina Žabjek, Tjaša Stanko, Ana Abina, Ema Hrvatin in Erin Novak. Med rezervami, ki bodo v polni pripravljenosti čakale na morebiten klic selektorja, so pristale Blažka Hauptman, Špela Bajc in Živa Čopi.


Med vpoklicanimi reprezentantkami se z zdravstvenimi težavami spopadajo Elizabeth Omoregie, ki bo tokratne aktivnosti v dresu z državnim dresom zaradi poškodbe kolena izpustila, ter Ana Gros, Nina Zulić in Barbara Lazović, pripravljenost za igro katerih bo ob prihodu v reprezentančni tabor preverila zdravstvena in terapevtska služba slovenske zasedbe. "Vse ostale rokometašice s seznama so v dobri formi, pripravljene ter željne igre in verjamem, da bomo z razpoložljivimi igralkami dosegli zastavljen cilj uvrstitve na svetovno prvenstvo. Želim si, da turnir svetovne elite v decembru dočakamo v najmočnejši postavi, z nosilkami s preteklega prvenstva stare celine in ostalimi, ki bodo v tem času dosegle raven igre na reprezentančnem nivoju. Upam, da bomo nadaljevali z rastjo in vztrajali z željo po uvrstitvi na olimpijske igre v Parizu," je na novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije povedal Adžić.

"V Italiji se v zasedbo vrača njihova najboljša igralka, kar kaže na to, da želijo dvigniti raven svoje igre. Branka Mijatović je analizirala zadnjih šest tekem Italijank in nanje se pripravljamo z enako intenzivnostjo kot na najboljše ekipe," je dosedanje priprave strokovnega štaba na obračuna z zahodnimi sosedami povzel glavni strateg Slovenk.


Slovenska izbrana vrsta se bo v Ljubljani zbrala v ponedeljek in v prestolnici vadila do četrtka, ko Slovenke čaka pot v Italijo. Po petkovem treningu in sobotni kvalifikacijski tekmi bo sledila pot v domovino in prosta nedelja. V nov teden bodo slovenske reprezentantke vstopile v družbi najobetavnejših mladih rokometašic, rojenih med letoma 2006 in 2009. Podobna druženja, ki bodo namenjena prenosu znanja slovenskih zvezdnic njihovim naslednicam, bodo po besedah selektorja postala stalna praksa: "Želimo motivirati perspektivne rokometašice, da vztrajajo v svojem napredku in se učijo od svojih vzornic."


V sredo, 12. aprila, ob 17.30, se bo na Kodeljevem začelo še zadnje dejanje aprilske reprezentančne akcije, druga tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Italiji. Na njej se bo od dresa z državnim grbom na prsih poslovila dolgoletna vratarka Slovenije, Branka Zec: "Spominjali se je bomo kot sijajno reprezentantko in osebo, ki je v ekipo vedno prinašala posebna čustva in bila pomemben del naše izbrane vrste," je v napovedi srečanja v Ljubljani dejal Adžić. Zečeva je za Slovenijo zbrala 89 nastopov.


Vstopnice za obračun z Italijo na Kodeljevem so že na voljo na mojekarte.si.

SEZNAM VALJENIH IGRALK NA PRIPRAVE
Rokometašica klub
Ana Gros Györi Audi ETO KC (MAD)
Ana Abina ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina RK Krim Mercator
Tija Gomilar Zickero Sport-Union Neckarsulm e.V. (NEM)
Ema Hrvatin BSV Sachsen Zwickau (NEM)
Ivona Barukčić ŽRK Krka Novo mesto
Valentina Tina Klemenčič RK Krim Mercator
Barbara Lazović RK Krim Mercator
Nataša Ljepoja RK Krim Mercator
Ema Marija Marković RK Krim Mercator
Erin Novak ŽRK Z’dežele
Amra Pandžić CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko RK Krim Mercator
Maja Svetik RK Krim Mercator
Alja Varagić RK Krim Mercator
Maja Vojnovič Saint-Amand Handball (FRA)
Tajda Tripkovič ŽRK Z'dežele
Urša Zelnik ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
Nina Žabjek RK Krim Mercator
REZERVE
Rokometašica klub
Blažka Hauptman ŽRK Litija
Špela Bajc ŽRK Litija
Živa Čopi ŽRK Mlinotest Ajdovščina
ŠTAB REPREZENTANCE
Dragan Adžić selektor
Branka Mijatović pomočnica selektorja
Marko Mrak kondicijski trener
Aljaž Pavlič trener vratark
Tina Rogelj tehnična vodja
Daša Tomat terapevtka
Miha Krevs terapevt
Urban Brulc zdravnik
Anja Frešer vodja reprezentance
KVALIFIKACIJSKI TEKMI ZA SP 2023

Sobota, 8. aprila, ob 18.30 (Chieti, Italija):
ITALIJA : SLOVENIJA


Sreda, 12. aprila, ob 17.30 (Ljubljana, Slovenija):
SLOVENIJA : ITALIJA