17. 6. 2023

Mladinska reprezentanca začenja s svetovnim prvenstvom

Po zaključenih pripravah in štirih odigranih pripravljalnih tekmah proti Srbiji in Hrvaški je moška mladinska reprezentanca odpotovala v Atene, kjer v prihajajočih dneh začenja s svojimi nastopi na svetovnem prvenstvu.

Prvi preizkus za slovensko moštvo bodo v torek, 20. junija, ob 11.00, predstavljali tekmeci z Grenlandije, v četrtek se bo naša izbrana vrsta ob isti uri pomerila še z Bahrajnom. Na zadnji tekmi skupinskega dela se bodo Slovenci v petek, 23. junija, ob 18.00 pomerili s Švedi.

"Opravili smo dobro pripravljalno obdobje, v katerem smo svojo pripravljenost preizkusili proti močnim tekmecem. Dokazali smo, da se lahko kosamo proti kakovostnim nasprotnikom, dokler nadzorujemo potek igre in ne spustimo tekme iz rok," se je na pripravljalni cikel, ki ga je mladinska reprezentanca opravila pred odhodom na svetovno prvenstvo, ozrl selektor Saša Prapotnik, ki napoveduje: "V prihajajoče tekmovalne izzive gremo tekmo po tekmo. Najprej nas sicer čakata tekmi proti dvema manj poznanima reprezentancama, na katerih bo pomemben pristop brez podcenjevanja. Obračun proti Švedski bo nato najverjetneje odločal o tem, kdo bo v nadaljevanje odnesel dve točki."

Rokometni strokovnjak, ki se je podpisal pod zlato medaljo na domačem mladinskem evropskem prvenstvu 2018, je opozoril na pomembnost zbranosti v igri, o taktičnih načrtih pa dejal: "Naša obramba bo temeljila na postavitvi 6-0, s katere želimo prehajati v hitre nasprotne napade. Na postavljeno obrambo želimo zaključevati preudarno. Vrh je v tej kategoriji širok, ob polfinalistih z lanskega evropskega prvenstva lahko po najvišjih mestih poseže še kar nekaj ekip."

Skupina F, v kateri bo tekmovanje začela Slovenija, se bo v nadaljevanju križala s skupino E, v kateri se bodo za preboj borili rokometaši Danske, Madžarske, Norveške in Argentine. Tekme za končno razvrstitev bodo v Berlinu na sporedu ob koncu junija in začetku julija. Več informacij o sistemu tekmovanja je dostopnih na povezavi.
IGRALEC POZICIJA KLUB
Nik Ćirović Levi zunanj RK Celje Pivovarna Laško
Leon Gregorič Krožni napadalec RK Celje Pivovarna Laško
Mitja Janc Srednji zunanji RK Celje Pivovarna Laško
Vid Kačičnik
Levo krilo RK Celje Pivovarna Laško
Aljaž Levstek Levo krilo RD Riko Ribnica
Jure Lukman Srednji zunanji RK Jeruzalem Ormož
Anej Majcen Desno krilo RK Slovenj Gradec
Vid Miklavec Srednji zunanji RK Trimo Trebnje
Tarik Mlivić Levi zunanji RK Gorenje Velenje
Žan Rauh Vratar MRK Krka
Juš Rot Desno krilo ŠRD Škofljica
Jaka Soršak
Levi zunanji
RD LL Grosist Slovan
Ožbej Šilc Krožni napadalec RD Urbanscape Loka
Denis Škrinjar Krožni napadalec RK Jeruzalem Ormož
Tarik Velić Desni zunanji RK Gorenje Velenje
Luka Zupančič Vratar
RK Celje Pivovarna Laško