20. 6. 2023

Mladinci na uvodu SP zanesljivi proti Grenlandiji

Slovenska moška reprezentanca do 21 let je svetovno prvenstvo začela z visoko zmago nad Grenlandijo (48:23).

SVETOVNO PRVENSTVO DO 21 LET, SKUPINSKI DEL:

Torek, 20. junij (Atene, Grčija):
SLOVENIJA - GRENLANDIJA 48:23 (24:10)
Slovenija:
Škrinjar, Mlivić 6, Velić 2, Janc 9, Levstek 1, Kačičnik 2, Soršak 2, Miklavec 9, Lukman 1, Janc 9, Ćirović 5, Majcen 1, Rot 5, Gregorič 5, Šilc; Zupančič, Rauh.

Igralec tekme: Leon Gregorič (Slovenija)

Še nikoli v svoji zgodovini ni Slovenija na mladinskem svetovnem v prvem polčasu ni dosegla več kot 24 golov. A varovanci Saše Prapotnika so tokratni turnir v Atenah začeli z rekordnima dvema ducatoma zadetkov v mreži Grenlandije po pol ure igre in zanesljivima dvema točkama ob zadnjem zvoku sirene.

Mitja Janc, najkoristnejši igralec evropskega prvenstvo do 19 let pred dvema letoma, je s šestimi zadetki v prvih 18 minutah zarisal smer obračuna in poskrbel za visoko vodstvo slovenskega moštva, ki se nato ni več oziralo nazaj.

Delni izid 10:2 za Slovenijo v uvodu srečanja je slovenski četi omogočil mirno nadaljevanje, v katerem je le-ta svojo prednost še povišala do končnega izida 48:23. Janc in Vid Miklavec sta bila z devetimi goli najboljša strelca dvoboja in s tem postala začasna vodilna na lestvici najboljših strelcev na svetovnem prvenstvu Nemčija/Grčija 2023.

IZJAVA PO TEKMI

Saša Prapotnik, selektor Slovenije U21:
"Prva tekma je za nami, prebili smo led. Nismo odigrali najboljše partije, a za uvodni obračun je bilo v redu. Zdaj se bomo pripravili na Bahrajn in v četrtek ciljali na zmago."