13. 8. 2023

Kadetinje s srebrom okrog vrata z EHF Chmapionshipa

Ženska kadetska reprezentanca Slovenije se iz Bakuja vrača z osvojenim drugim mestom na turnirju EHF Championship. Četa Jerneja Rantaha si je z uvrstitvijo v finale priborila vrnitev med elito in igranje na naslednjem evropskem prvenstvu v starostni kategoriji do 17 let.

Slovenke so svoj niz neporaženosti iz skupinskega dela, kjer so slavile zmage nad Bosno in Hercegovino, Azerbajdžanom, Gruzijo in Litvo, nadaljevale tudi v polfinalu. Vstopnico za veliki finale so si priigrale z zmago nad Ferskimi otoki z 31:25.

Polfinale
SLOVENIJA - FERSKI OTOKI 31:25 (15:11)
STATISTIKA

Na tekmi drugega polfinalnega para so bile uspešnejše Španke, kar je pomenilo, da se bo naša izbrana vrsta v finalu pomerila s tekmicami iz Iberskega polotoka. Osvojeno prvo mesto na tekmovanju EHF Championship v Azerbajdžanu je pomenilo neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo. A kljub velikem motivu in borbi naših rokometašic je zmaga na nedeljskem dvoboju romala v španske roke, Slovenke pa se v domovino vračajo z osvojeno srebrno medaljo.

Finale
SLOVENIJA - FRANCIJA 20:28 (8:14)
STATISTIKA

IZJAVA PO PRVENSTVU

Jernej Rantah, selektor Slovenije:
"Na prvenstvo B divizije smo odšli s ciljem, da si nazaj priborimo A divizijo, kar nam je  tudi uspelo. Dekletom čestitam za prikazano v tem poletju, ki so rasle iz tekme v tekmo. V finalu s Španijo pa se ni izšlo pa naših željah. V tej generaciji so Španke ena najboljših reprezentanc v Evropi, kar so tudi potrdile v finalu in si z zmago zagotovile tudi igranje na SP naslednje poletje. Čaka nas še veliko dela, da bomo konkurenčni najboljšim reprezentancam. Z delom, ki smo si ga zadali v bodoče, verjamem da se bomo približali tudi tem reprezentancam."