28. 10. 2023

Trebanjci in Koprčani do zmag na domačem terenu

Do zmag na petkovih dvobojih Lige NLB sta prišli moštvi Trima Trebnjega in Kopra.

Dolenjci so s 33:23 ugnali Jeruzalem Ormož, Primorci pa s 34:25 zasedbo Škofljice.

LIGA NLB, 8. KROG

Petek, 27. oktobra:
RK TRIMO TREBNJE - RK JERUZALEM ORMOŽ 33:23 (15:8)
Jurečič (2) in Miklavec po 7; Jerenec 6, Hebar 4 (4).

Igralec tekme: Vid Miklavec (RK Trimo Trebnje)

Rokometaši Trebanjskega Trima so tudi na tekmi z Jeruzalem Ormožem potrdili vodilno mesto na prvenstveni razpredelnici.
Ormožani so se dobro upirali le v uvodu v tekmo in v 11. minuti je bil izid še izenačen na 5:5. Z delnim izidom 4:0 pa so varovanci Uroša Zormana naredili prvo vidno razliko, ki so jo do polčasa podvojili. Tudi po menjavi strani domači niso popustili in razlika je postala dvomestna. Tik pred koncem tekme je znašala celo + 12 (31:19).
Pri zmagovalcih sta s po sedmimi goli izstopala Jan Jurečič in Vid Miklavec, na nasprotni strani jih je šest dosegel Filip Jerenec.
Čez 14 dni, po reprezentančnem premoru, Trimo Trebnje čaka gostovanje pri Škofljici, Jeruzalem Ormož pa bo doma gostil Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI

Vid Miklavec, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"V tekmo smo stopili sproščeno. Po nekaj dobrih obrambah Aljoše Čudića smo v 16. minuti uspeli povesti s 4 goli prednosti. Do polčasa smo nato nadaljevali z dobro igro in uspeli prednost do 30. minute zvišati še za 3 zadetke. V drugem polčasu smo želeli to prednost še nekoliko povišati in nadaljevati z igro, ki smo jo prikazali v prvem polčasu. Na začetku drugega polčasa so gosti sicer uspeli zmanjšati razliko na 5 zadetkov, vendar smo za tem ponovno ulovili dober tempo igre in tekmo do konca pripeljali z dvomestno razliko 10 golov."

Miha Kolmančič, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Tekmo smo nekako začeli v krču. Pred tekmo smo se dogovorili, da s to tekmo nimamo kaj izgubiti, lahko le dosti pridobimo, da odigramo sproščeno in pokažemo, da znamo igrati tudi izven Hardeka. Nekako v prvem polčasu nismo mogli zadeti, naredili smo preveč tehničnih napak kar so domačini izkoristili in uspeli povesti za 6 zadetkov. V drugem polčasu nikakor nismo uspeli zmanjšati razlike, ki so si jo priigrali domačini. Mislim, da je danes domača ekipa zasluženo zmagala, nas pa zdaj čaka krajši odmor po katerem nas čakajo pomembne tekme, na katerih bomo poskušali osvojiti nove točke."

RD KOPER - ŠRD ŠKOFLJICA 34:25 (18:14)
Breznikar (2) in Makuc po 6; Krese 5 (5), Nosan, Pangerc in Rot po 4.

Igralec tekme: Andraž Kete (RD Koper)

Kljub temu, da je bila Škofljica na osmem mestu prvenstvene razpredelnice, Koper pa mesto za njo, so bili favoriti dvoboja Primorci. Ti so dobro formo nazadnje potrdili v Velenju in v Rdeči dvorani izgubili le z golom razlike. Po današnji zmagi so zdaj vsaj začasno v zgornji polovici prvoligaške druščine.
Svojo vlogi so Koprčani potrdili tudi na parketu vroče dvorane Bonifika. Kaj hitro je razlika narasla najprej na tri, nato na štiri in v drugi polovici prvega dela tudi na pet golov. A tekma na Obali v prvem delu še ni bila odločena. Gostje so v uvodu v drugi polčas še enkrat zaigrali zelo poletno in se nekajkrat približali na -3, nazadnje pri izidu 20:17.
Trener Boris Lisica pa je očitno le našel način, da motivira svoje igralce in razlika je v zadnji tretjini tekme začela strmo naraščati in kmalu postala dvomestna. Za zmagovalce sta po šest golov dosegla Bor Breznikar in Andraž Makuc, na drugi strani je bil s petimi najbolj razpoložen Žan Krese, ki je bil nezgrešljiv pri izvajanju sedemmetrovk.
Po reprezentančnem premoru Koprčane čez 14 dni čaka gostovanje v Dobovi, Škofljica bo doma gostila vodilno ekipo lige, trebanjski Trimo.

IZJAVI PO TEKMI

Boris Lisica, trener RD Koper:
"Čvrsta in dobra obramba je bila ključ do zmage. Prvi polčas nismo imeli velike razlike. Držali smo se med 4-5 goli razlike in nismo se mogli razigrati pravilno. V drugem polčasu smo dvignili tempo in se malce bolje razigrali v napadu. Zadržali smo čvrsto obrambo in tako prišli do super rezultata."

Žan Krese, rokometaš ŠRD Škofljica:
"Za nami je težko gostovanje v Kopru. Pričakovali smo več. Cel teden smo se pripravljali in za nami je veliko kvalitetnih treningov ampak na tekmi nikakor ni steklo. Nasprotnik je odigral dobro tekmo mi pa nismo imeli sreče. Izgubljene žoge in napake katere so nas definitivno stale današnje tekme."