28. 10. 2023

V Romuniji tigrice premoč priznale gostiteljicam

Rokometašice Krima Mercatorja so v romunskem Miovenu doživele najvišji poraz v tej sezoni. Kljub borbeni predstavi so ves čas lovile zaostanek za gostiteljicami, na koncu pa jim morale priznati premoč. Semafor je po 60 minutah igre kazal 27:22.

Krimovkam v prvem polčasu enostavno ni steklo. Rokometašice romunskega Rapida so namreč hitro povedle s 5:0. Med tigricami je mrežo prva zatresla kapetanka Barbara Lazović. Šele v osmi minuti. V naslednjih petih se je še enkrat vpisala med strelke, enako Tjaša Stanko, dva gola pa je dodala še Jovanka Radičević. Gostujoča klop se je tako približala na le dva zadetka zaostanka, kasneje pa si privoščila izključitev Valentine Klemenčič, izgubljeno žogo v napadu in zaostanek je hitro narasel na šest golov.

Takrat je reagiral glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić: z minuto odmora in menjavo v vratih. Maja Vojnovič je v igro vstopila namesto Barbare Arenhart. Je pomagalo? Je! Tigrice so po polovici tekme zaostajale le za dva gola (15:13).

A po vrnitvi na parket znova ni steklo. Adžićeva četa nikakor ni uspela razviti igre, ki jo krasi v tej sezoni. Romunke so vodile z ugodno prednostjo, Ljubljančanke pa so ves čas lovile zaostanek. In žal ga niso uspele ujeti. Gostiteljice so bile boljše s 27:22.

V Krimovi družini je bila sicer najbolj razpoložena Radičevićeva z osmimi goli, Stankova jih je dodala še pet.

Naslednja evropska tekma tigrice čaka čez dobrih 14 dni. V nedeljo, 12. novembra, ob 16.00 bodo v domači Areni Stožice gostile francoski Metz. Vstopnice za zadnji domači evropski obračun v tem koledarskem letu so na voljo TUKAJ.

Dragan Adžić, glavni trener RK Krim Mercator:
»V Romuniji je vselej sijajna publika in tako je bilo tudi danes. Kar se tiče igre svoji ekipi nimam česa očitati. Igralke so v tem trenutku naredile največ kar lahko. Upam pa, da bo njihov maksimum na prihodnjih tekmah še višji.«

Maja Vojnovič, vratarka RK Krim Mercator:
»Tukaj je vedno zahtevno igrati. Občinstvo je dalo energijo gostiteljicam, ki so jo izkoristile. Mi smo začele slabo, a nismo obupale. Nekaj časa smo držale rezultat, ki nam je še omogočal zmago. A ni šlo. Na prihodnje tekme se moramo bolje pripraviti.« 


EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, 6. KROG

Sobota, 28. oktober:
CS RAPID BUCURESTI (ROM) : KRIM MERCATOR 33:32 (14:18)
CS Rapid Bucuresti: Buceschi, Da Cruz Kassoma 3, Ciuca, Sandru, Lopez Herrero 3, Mogensen, Korsos 4, Kanor L., Kanor O. 5, Kapitanović, Ostase, Hernandez Serrador 3, Badea 1, Polman 2, Janjušević 3, Grozav 3.
Krim Mercator: Radičević 8, Stanko 6, Pineau 1, Mavsar 1, Spreitzer, Dmitrieva, Arenhart, Klemenčič 1, Vojnovič, Varagić, Ngombele, Lazović 2, Brnović, Rosiak 3, Abina, Grbić.