29. 10. 2023

Zmagi Litije in Z'dežele v 1. ŽRL

V nadaljevanju četrtega kroga državnega prvenstva so nov par točk vpisale Litijanke in Celjanke.

Zasedba Litije je po preobratu v drugem polčasu ugnala vztrajno zasedbo Žiher hiš Ptuja-Ormoža, celjski ŽRK Z'dežele pa se je zmage veselil na gostovanju v Velenju.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 4. KROG

Sobota, 28. oktobra:
ŽRK VELENJE - ŽRK Z'DEŽELE 23:28 (12:16)
Ferenc 6 (3), Priteržnik 5 (2); Marković 9, Zulić 6 (3).

IZJAVI PO TEKMI

Petra Tomić, rokometašica ŽRK Velenje:
"Veselile smo se današnje tekme proti Celju, kar smo dokazale z dobrim uvodom v tekmo. V ključnih trenutkih tekme sta vratarki Celja zaklenili svoja vrata, kar je tehtnico prevesilo v njihovo korist. Uspele smo se približati nasprotnicam na dva zadetka, ampak ujeti jih nismo mogle. V končnici tekme smo naredile preveč napak, da bi lahko iztržile boljši rezultat."

Ema Marija Markovič, rokometašica ŽRK Z'dežele:
"Danes smo odigrale tekmo v Velenju. Vedele smo, da bo tekma težka, zato smo se dobro pripravljale. Kljub manjšim napakam v obrambi, smo uspele na koncu slaviti."

ŽRD LITIJA - ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ 26:24 (11:15)
Bajc 7, Kogovšek T., Ambrož in Gavrilovič (2) po 4; Kolenko 12 (6), Petrovič 4.

IZJAVI PO TEKMI

Nika Dobnik, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"Po zelo dobrem prvem polčasu je bilo v drugem polčasu preveč napak, kar nas je posledično stalo zmage. S puncami bomo napake poskusile popraviti na naslednji tekmi."

Urša Urbančič, rokometašica ŽRD Litija:
"Začele smo z dobro igro, ampak smo vodstvo v nadaljevanju zal zgubile zaradi tehničnih napak in nesporazumov v obrambi. Med polčasom smo se zbrale in osredotočile na našo igro v obrambi, s tem smo tekmo tudi na koncu dobile."