29. 10. 2023

Celjani gladko čez Korošce

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu doma premagali Slovenj Gradec s 38:23 (19:12).

Varovanci Alema Toskića so zabeležili šesto zmago v sezoni in se z 12 točkami ob tekmi manj vodilnima Gorenju iz Velenja ter Trimu iz Trebnjega približali na dve točki. Slovenjgradčani ostajajo v spodnjem domu lestvice s petimi osvojenimi točkami.

LIGA NLB, 8. KROG

Nedelja, 28. oktobra:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RK SLOVENJ GRADEC 38:23 (19:12)
Perić 9 (4), Janc 7; Cvetko 6 (1), Eskeričić in Kotar po 4.

Igralec tekme: Luka Perić (RK Celje Pivovarna Laško)

Korošci so v Zlatorogu bolje začeli dvoboj in hitro povedli s 3:1, vodili pa vse do izida 7:6. Nato so domači le počasi prevzeli nadzor nad dogajanjem na parketu in z delnim izidom 5:0 v 25. minuti povedli za šest golov (15:9).
Po 30 minutah je bilo na semaforju 19:12 za domače, ki pa so ob koncu prvega polčasa ostali brez Vukašina Antonijevića. Ta je zaradi udarca v glavo prejel rdeč karton.
Domači so v prvih desetih minutah drugega dela prednost še oplemenitili in po golu Stefana Žabića povedli z dvomestno razliko (26:16). Dvoboj je bil že nekaj časa odločen, domači pa so do konca dvoboja prednost povišali na 15 golov in zabeležili najvišjo zmago v sezoni.
Luka Perić je za Celjane dosegel devet golov, sedem jih je prispeval še Mitja Janc. Pri gostih je Rok Cvetko zbral šest golov.
V naslednjem krogu bodo Celjani 11. novembra gostovali pri Krki, Slovenjgradčani pa bodo isti dan doma igrali proti Gorenju.

IZJAVI PO TEKMI

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Dobro smo se pripravili na nasprotnika in uspeli smo odigrati eno res dobro tekmo. Na začetku smo bili še malo zadržani, zaradi napornega ritma tekem. Ko pa smo se sprostili je steklo tako kot mora. Ta reprezentančni premor nam bo prišel prav, da se malce spočijemo in saniramo poškodbe, ki nas pestijo."

Nenad Maksić, trener RK Slovenj Gradec:
"Čestital bi ekipi Celja za današnjo zmago. Prikazali so res dobro predstavo in zasluženo zmagali. To je res mlada ekipa, te mladi fantje so danes pokazali, kaj pomeni nositi celjski dres. Delali so razliko in res vse čestitke. Nam ta tekma ni prišla v pravem trenutku, pričakoval sem več. Sedaj moram najdi način, da dvignem te fante."