29. 1. 2006

Zmaga, kljub težavam z virozo

Slovenija – Ukrajina 33:31 (16:17)
St. Gallen – Dvorana Kreuzbleiche. 2800 gledalcev. Sodnika: Kohout in Dolejs (Češka).
Slovenija: Škof (2 obrambi, Lapajne (10 obramb - 1 x 7m); Kozlina, Backovič, Jovičič 4, Kavtičnik 5, Oštir, Natek 5, Gajič 2, Rutenka 9 (2), Pajovič 2, Zorman 6, Lubej, Žvižej. Selektor: Slavko Ivezič.
Ukrajina: Bilik (9 obramb – 1 x 7m); Gurkovski, Stetsjura 2, Kisil, Petrenko 5, Nat 5, Kostetski 5 (2), Remizov, Šelmenko 6, Nataljuk, Prudius 7, Gladun, Anruščenko 1, Tèorevski -. Selektor: Sergej Kušnirjuk.
Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Ukrajina 3 (2).
Izključitve: Slovenija 16 (Backovič, Jovičič, Kavtičnik, Oštir 2 x 2,Pajovič, Lubej, Žvižej), Ukrajina 22 minut.
Rdeči karton: Petrenko (60., 3 x 2).
Pred tekmo z Ukrajino so v slovenski izbrani vrsti imeli ogromno težav. Zaradi viroze je v postelji ostal Renato Vugrinec, praktično vsi fantje pa so se ubadali z diarejo in veliko časa preživeli na stranišču. V uvodnih minutah se to ni poznalo, saj so naši povedli s 6:1, a potem se jim je ustavilo. Ukrajinci so prišli do preobrata in povedli z 8:7. Izjemno dobro so igrali z igralcem manj ali več na igrišču, Slovenci pa so do
izenačenja prišli šele 53. minuti, ko je v polno zadel Sergej Rutenka.Končnica je bila dramatična, v njej pa so bili Slovenci bolj odločni in spretni. Piko na i je pet sekund pred koncem postavil Uroš Zorman, ki iz igre ni zgrešil strela (6-6). Izjava Slavko Iveziča, selektorja Slovenije: “Vedeli sem, da bo tekma z Ukrajina izjemno težka, saj gre za tekmeca s prepoznavnim slogom igrein dovoljvisokokvaliteto.Bilismo
pripravljeni, a smo kljub temu imeli kar nekaj težav. Najbolj pomembno je, da smo v končnici zdržali in da smo ostali na zmagovalni poti.”