29. 7. 2006

Poraz kadetov proti Turkom

Slovenija : Turčija 34:35 (16:17)
Slovenija: Čudič, Rojc 4, Anderluh 10, Praznik 5, Šalamon, Peterlin, Razgor 1, Dolenec 4, Župič, Svetelšek 4, Zbičajnik, Paladin 4, Kodelja 1, Slamar 1.
Turčija: Turan, Diri 1, Öztürk 1, Kaplanoglu, Celik, Keskin 6, Yildirim 6, Göktepe, Kiziltas, Arifoglu 12, Bircan 3, Nevaro, Tomal 3, Eröz 3.
Sedemmetrovke: Slovenija: 5(5); Turčija: 6(5).
Izključitve: Slovenija: 22 min.; Turčija 10 min.

Drugo srečanje evropskega prvenstva za kadete v Talinu se je slovenska reprezentanca pomerila s turško in po napeti končnici izgubil za zadetek s 34:35.
V uvodnih minutah so Slovenci vodili za zadetek ali dva, v 15. minuti pa so jih Turki ujeli na 7:7. Strelsko je bil razpoložen predvsem Anderluh s štirimi zadetki, dva je dosegel iz sedmih metrov. Tudi v drugem delu je bila slika podobna, naši rokometaši so prešli v vodstvo, Turki pa lovili rezultat in v 20. minuti celo prešli v vodstvo z 11:10, to je bilo za njih sploh drugo vodstvo za slednje na tekmi.
Do konca polčasa sta se moštvi menjavali v vodstvu, ob koncu pa so dobili prvi del srečanja Turki s 17:16. Oba vratarja sta v prvem delu zbrala vsak po devet obramb, pri Sloveniji Župič in pri Turkih Turan, v napadu pa je pri slednjih igra v napadu temeljila na Arifoglu, ki je dosegel osem zadetkov.
Že v prvi minuti nadaljevanja je bil pri Slovencih izključen Praznik, ki je ob tem napravil
še prekršek za sedemmetrovko, ki so jo Turki izkoristili. Ob tem sta imela kazen iz
prvega polčasa še dva igralca in tako so imeli na igrišču Slovenci le tri igralce. Turki so številčno premoč izkoristili in prešli v vodstvo z 20:17. Do 40. minute so Slovenci lovili zaostanek, kar jim je v naslednji tudi uspelo, v naslednjem napadu pa so prešli v vodstvos 25:24.
V nadaljevanju sta se ekipi podobno kot v prvem polčasu izmenjavali v vodstvu, Slovencem je uspelo ustaviti njihovega najnevarnejšega igralca iz prvega dela Arifogluja, a se je razigral Yildirim. V zadnjih desetih minutah srečanja, so imeli slovenski igralci prednost zadetka vse do 57. minute, nato pa so Turki zadeli dvakrat zaporedoma in prešli minuto in pol pred koncem do prednosti s 34:33. V zadnji minuti so Slovenci prek Svetelška izenačili, Turki so znova povedli in pol minute pred koncem je imela slovenska izbrana vrsta zadnji napad, katerega ni izkoristila in si s porazom poslabšala možnosti za napredovanje, saj morajo jutri premagati Švede, o tem se morajo ugodno končati tudi preostali tekmi. Znova so slovenski igralci napravili preveč napak tako v napadu, kot v obrambi.

Izjavi po tekmi:
Aljoša Čudič, vratar Slovenije: »Kaj naj rečem, slabo smo igrali, tekma se ni razpletla po naših željah, v tekmo smo šli preveč na lahko, čeprav Turkov nismo podcenjevali. Vseeno smo slabo štartali v tekmo že v prvem polčasu, v drugem pa prikazali še slabšo igro.«
Gregor Župič, vratar Slovenije: »Vsi smo zelo razočarani, ker smo Turke že premagovali. Tekma je bila že praktično izgubljena v prvem polčasu , ko smo zelo slabo pristopili k obrambi, saj smo v njem igrali porazno, streli so prihajali z vseh strani. Mogoče so malo pripomogli tudi sodniki, toda to ne pomeni nič, saj v primeru, da se dobro igra, se premaga tudi sodnike. Na splošno pa je kriva obramba za naš poraz.«