16. 8. 2007

Mladinke na EP v Izmirju v boj za razvrstitev od 5. do 8. mesta

Mladinke na EP v Izmirju v boj za razvrstitev od 5. do 8. mesta
Slovenska ženska mladinska reprezentanca, ki se je na evropskem prvenstvu v Izmirju uvrstila med osem najboljših ekip, se ne bo borila za eno od kolajn. Upov je bilo konec po torkovi tekmi s Španijo, sledil pa je še visok poraz proti Romuniji in mlade Slovenke zdaj čaka tekma z Rusijo za razvrstitev od petega do osmega mesta.
Upov po napredovanju v polfinalu je bilo konec že sredi drugega polčasa tekme s Španijo. Do takrat so bile mlade slovenske rokometašice še enakovredne hitrim Špankam, nato pa je prišlo do padca v igri. Delno je na to morda vplivala tudi huda poškodba Sanje Potočnjak, ki ji je »obrnilo« koleno, vendar je treba priznati, da so bile Španke boljše in zasluženo zmagale z 32:25 (14:13). Za slovensko reprezentanco so gole dosegle: Jankovič 1, Videnič 1, Šon 3, Filipovič 3, Grčar 3, Krhlikar 7 in Peterlin 2.
Potem ko so Romunke po hudem boju povedle s 26:23 (11:11), so slovenske rokometašice izgubile tudi teoretične možnosti, da bi morda v skupini ob visoki zmagi v drugem krogu drugega dela evropskega prvenstva osvojile drugo mesto. Vendar to ne sme biti razlog za slabo igro proti Romuniji, ki je že v uvodu tekme povedla s 5:1, zaostanek za ekipo, ki jo vodi Gavril Kozma, pa je bil nato iz minute v minuto večji. Pohvalo za borbeno igro si zaslužita le druga vratarka Neja Šoberl in Živa Ovsenek, vse preostale igralke pa so ostale velike dolžnice. To razkriva tudi končni izid tekme, saj so Romunke zmagale s kar 37:23 (19:10). Za Slovenijo so gole dosegle: Jankovič 1, Zrnec 2, Bojovič 1, Videnič 4, Šon 4, Filipovič 2, Grčar 2, Marjanovič 2, Peterlin 2, Ovsenek 1 in Koren 3.
Danes bo v Izmirju prost dan, jutri pa bodo ob 12. uri po našem času slovenske mladinke igrale z Rusijo za uvrstitev od petega do osmega mesta. V skupini II bo v polfinalu zanesljivo igrala Romunija, medtem ko je o drugem udeležencu odločala včerajšnja večerna tekma med Francijo in Španijo. Iz skupine I so se v polfinale uvrstile Danke in Švedinje.