8. 1. 2008

Pripravljalna tekma z reprezentanco Srbije

Poraz v Beogradu


Srbija – Slovenija34:28 (15:16)

Beograd - Dvorana Pionir. 2000 gledalcev. Sodnika: Stanojević in Višekruna (oba Srbija).
Srbija: Holpert 1, Marković 2, Prodanović 3, Stanojević 2, Šešen 9, Rašić 1, Nenadić 10, Stojanović 1, Vilovski 3, Rnić 1, Gačević 1, Perišić, Marjanac, Pejanović. Selektor: Jovica Cvetković.
Slovenija: Škof, Rezar, Podpečan, Miklavčič 1, Žvižej 6, J. Dobelšek 2, Gajič 4, Konečnik 1, Kozlina 1, Backovič 1, Špiler 5, Mlakar 2, Kavaš 1, Ščurek 2, Natek 1. Selektor: Miro Požun.
Sedemmetrovke: Srbija 3 (2), Slovenija 7 (5).
Izključitve: Srbija 8, Slovenija 2 minuti.

Po zboru v Brežicah in nekaj treningov se je moška članska izbrana vrsta, v okviru priprav za nastop na EP, ki bo od 17. do 27. januarja na Norveškem, odpravila v Beograd, kjer se je pomerila z olimpijsko selekcijo Srbije. Slovenija je nastopila brez Uroša Zormana, Vida Kavtičnika, Romana Pungartnika, Zorana Lubeja, Bena Lapajneta in Romana Pungartnika, tekma pa se je odvijala v okviru dneva srbskega rokometa, ki se je zaključil s slovesom legend Srbije, ki so se pomerili z veteransko selekcijo Evrope, za katero so igrali možje, ki so nekoč veljali za najboljše na svetu. Slovenija je v prvem polčasu prevladovala, v drugem pa ni našla rešitve za obrambo gostiteljev, ki je še posebej pozorno pazila na organizatorja igre Davida Špilerja. Moška reprezentanca bo priprave nadaljevala v Brežicah, kjer bo ostala do 30. decembra, ponoven zbor pa bo v Kopru 1. januarja. Od 5. do 6. januarja bo v koprski Bonifiki tradicionalni Croatia/Slovenija pokala, na katerem bo naša izbrana vrsta odigrala tekmi z reprezentancama Bosne in Hercegovine in Švedske.