23. 4. 2008

Požun objavil širši seznam kandidatov za kvalifikacije s Slovaško

Do začetka priprav za kvalifikacijski tekmi s Slovaško za nastop na SP 2009, ki bo na Hrvaškem, je sicer še mesec dni, a je selektor Miro Požun, skupaj s sodelavci, že pripravil program dela in objavil širši seznam kandidatov. Na njem je 24 imen, strokovni štab moških reprezentanc pa je že pred časom sestavil mlado in študentsko reprezentanco. To je način dela, ki bi se v prihodnosti moral obrestovati.
Tekmi s Slovaško bosta 7. in 14. junija. Slovenija bo prvo tekmo igrala 7. junija v Celju, v športni dvorani Zlatorog, povratna bo teden dni kasneje v Levicah, priprave pa se bodo začele 25. maja v Kranjski Gori, kjer bo izbrana vrsta ostala do 31. maja in se nato do tekme v Celju pripravljala v Laškem. Po prvi tekmi s Slovaško se bo izbrana vrsta preselila v Radence, kjer bo ostala do odhoda v Levice.
»Vesel sem, da so vsi igralci pripravljeni nositi dres z državnim grbom in da imajo veliko željo. V izbrano vrsto se bo vrnil tudi Renato Vugrinec, kar bo naši igri gotovo dalo dodatno kvaliteto in širino, saj gre za zelo kvalitetnega igralca,« je na novinarski konferenci povedal Miro Požun.
Na Požunovem širšem seznamu so naslednji igralci: Dragan Gajič, Miladin Kozlina, Aljoša Rezar, Gorazd Škof, David Špiler (vsi Celje Pivovarna Laško), Matjaž Brumen, Rok Praznik, Uroš Rapotec, Luka Ščurek (vsi Cimos Koper), Jure Dobelšek, Boštjan Kavaš, Matjaž Mlakar (vsi Gorenje), Aleš Pajovič, Uroš Zorman (oba Ciudad Real), Ognjen Backovič (Teucro), Nenad Bilbija (Valladolid), Rok Ivančič (Casarano), Vid Kavtičnik (Kiel), Goran Kozomara (Aalborg), Beno Lapajne (Aragon), Jure Natek (Chambery), Roman Pungartnik (Gummersbach), Renato Vugrinec (Portland San Antonio) in Luka Žvižej (Pick Szeged).