26. 6. 2009

Zorman in Pajovič z mladimi rokometaši

Kljub končani rokometni sezoni slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Aleš Pajovič še nista odšla na dopust. V teh dneh namreč aktivno sodelujeta v svojih rokometnih kampih (taborih): Zormanova od 24. do 28. junija deluje v Dolenjskih Toplicah, Pajovičeva pa od 25. junija do 1. julija v Pacugu pri Portorožu.

 

Zormanov kamp je lani gostil več kot sto otrok iz vseh koncev Slovenije, tudi letošnji pa je zelo dobro obiskan. Tabor, ki je tradicionalno v Dolenjskih Toplicah, je namenjen otrokom v starostni kategoriji od šest do 16 let - tako tistim, ki že imajo rokometno predznanje, kot tudi tistim, ki želijo svoj čas preživeti aktivno in v naravi. Udeležence so (in jih še bodo) tudi na letošnjem kampu obiskali številni znani slovenski rokometni igralci in trenerji. Otroci v taboru bivajo v nadvse prijetnih hišicah. Poleg hišic se v taboru nahaja tudi taborni hotel, hiša za mentorje, amfiteater, avdio-video prostor, taborna diskoteka, športne površine…V manj kot sto metrov oddaljeni osnovni šoli Dolenjske Toplice je poskrbljeno za štiri obroke dnevno. Udeleženci poletnega tabora v Dolenjskih Toplicah osvajajo in izpopolnjujejo tehnične in taktične rokometne elemente, zelo pester pa je tudi spremljevalni program: kopanje v termalni rivieri »Balnea« v Dolenjskih Toplicah, zabavne igre brez meja, petje ob tabornem ognju, plesanje v taborni diskoteki, palačinka party, zabavne igre (tombola, kviz …), noč čarovnic… Igre so seveda prilagojene glede na starost otrok. Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.akademija-zorman.si.

 

Aleš Pajovič, Zormanov klubski in reprezentančni soigralec, je na začetku letošnje sezone ustanovil svojo rokometno šolo. V okviru šole je v program vključenih okoli 100 otrok, ki se udeležujejo treningov in ostalih aktivnosti, namenjim popularizaciji rokometa med mladimi. "Kot vrhunski športnik in rokometni reprezentant Slovenije se čutim dolžnega mladini dati nekaj več. Svojega poslanstva ne vidim le kot igralec, ampak tudi kot pobudnik rokometnega udejstvovanja mladih. Ravno zato sem prišel na idejo, da ustanovim rokometno šolo, kjer bomo omogočili čim večjemu številu mladih igralcev, da kvalitetno trenirajo in igrajo rokomet. Ker iz lastnih izkušenj vem, kako poteka športna pot in kaj pomeni začetek, si želim, da bi vključeni športniki imeli čim boljše pogoje za napredek," o razlogih za ustanovitev svojega rokometnega kampa, ki seveda nosi njegovi ime, pravi Aleš Pajovič. Prvi rokometni kamp poteka v obmorskem letovišču v Pacugu pri Portorožu. Več informacij lahko dobite na spletni strani www.sola.alespajovic.si .