28. 6. 2009

Slovenske rokometašice so sredozemske igre v Pescari začele s porazom proti Črnogorkam

Na sredozemskih igrah v Pescari je ženska reprezentanca Slovenije danes odigrala prvo tekmo. Ekipa novega selektorja Ivice Rimanića je tesno izgubila proti izbrani vrsti Črne gore s 25:26 (11:13).


Slovenija - Črna gora 25:26 (11:13)

Pescara - Dvorana Santa Filomena, gledalcev: 300, sodnika: Bekhoukhe in Benabderrahmane (oba Alžirija).

Slovenija: Zec, Argenti 1, Zrnec 4 (1), Gros 5 (2), Šon 8, Puš, Irman 2, Čerenjak 1, Skutnik, Mavsar 1, Varlec 2, Marinček, Breznik, Mitruševska 1.

Črna gora: Mikjanić, Radičević 8 (5), Đurović, Jovanović 7, Radović 2, Dragutinović 4, Bajraktarović, Milenković, Marković, Dragaš 2, Lazović, Mehmedović 1, Knežević 2, Božović.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Črna gora 7 (5).

Izključitve: Slovenija 6, Črna gora 8 minut.


"Škoda, kajti z malce sreče bi lahko iztržili tudi zmago. Svojim varovankam čestitam za trud in predstavo, skozi celotno tekmo so igrale srčno. Takoj po tekmi sem jim iskreno čestital, zares si zaslužijo pohvalo. Ne smemo pozabiti, da za Črnogorke igrajo številne rokometašice iz lige prvakinj, ob koncu lanskega leta pa so nas v Plevlji premagale z dvanajstimi zadetki razlike. V naši igri so še številne vrzeli, ki jih sproti odpravljamo. Naš osnovni cilj so bližnje kvalifikacije za evropsko prvenstvo," je po krstnem obračunu na klopi slovenske ženske reprezentance dejal hrvaški strokovnjak Ivica Rimanić.

Slovenske rokometašice bi ob bolj zbrani igri v prelomnih trenutkih dvoboja lahko ugnale tekmice iz Črne gore, toda neizkušenost, zaletavost in številna nihanja v igri so naredili svoje, čeprav si za igro v drugem polčasu zaslužijo dobro oceno. V slovenski izbrani vrsti je na tekmi v Chietiju, ki je približno 30 kilometrov oddaljen od Pescare, blestela Maja Šon z osmimi zadetki, po minimalnem porazu pa je dejala: "V prvem polčasu je bila naša igra polna nihanj, bolj ali manj se je vse dogajalo na desni strani. V drugem delu smo nekoliko spremenile taktiko, naš napad je postal raznovrsten, obramba trdnejša. Škoda, da smo na lahek način zapravile prednost dveh golov, ob bolj zbrani igri bi se lahko veselile zmage."

V ponedeljek, 29. junija, ob 20. uri se bodo slovenske rokometašice pomerile s Francijo. Na uvodni tekmi v skupini B je Francija premagala Srbijo s 40:24 (20:12).