29. 6. 2009

Hrvat Marko Koljanin v Celju, vratar Dušan Podpečan v dresu Cimosa...

Iz rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so sporočili, da so podpisali dveletno pogodbo s hrvaškim igralcem, še ne 22-letnim Markom Koljaninom, dosedanjim članom Splita. V koprskem Cimosu sta poleg Jureta Dobelška najnovejši okrepitvi postala vratar Dušan Podpečan in Hrvat Goran Gorenec.

 

Desni zunanji igralec Koljanin je nekdanji mladi hravški reprezentant, znašel pa se je tudi na seznamu članske izbrane vrste. 195 centimetrov visoki in 90 kilogramov težki rokometaš je bil doslje član Splita, s Celjani pa je podpisal pogodbo, ki velja za sezoni 2009/10 in 2010/11. Levoroki Splitčan se bo za minutažo v celjskem dresu boril s povratnikom Renatom Vugrincem.

 

Kljub napovedanemu precejšnjemu zmanjšanju klubskega proračuna so pri iskanju okrepitev za prihajajočo sezono zelo dejavni tudi v Cimosu. Koprčani so poleg Jureta Dobelška (prej Gorenje), katerega prestop je zna že nekaj časa, uspeli v svoje vrste zaenkrat pridobiti še dva igralca. Prvi je vratar Dušan Podpečan, ki je zadnji dve sezoni nosil dres švicarskega kluba Kadetten Schaffhausen, drugi pa kar 207 centimetrov in 22 let stari Goran Gorenec, levičar iz Poreča.