28. 1. 2010

Vid Kavtičnik: Verjamem, da smo na dobri poti

Za slovo od Innsbrucka in Avstrije je slovenska reprezentanca klonila proti španski izbrani vrsti ter tako vknjižila tretji zaporedni poraz na Euru 2010.

Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Imeli smo veliko težav, ta tekma pa je bila druga na turnirji, kjer nismo imeli nobenih možnosti za zmago. Pred Španci smo si zadali več nalog, predvsem da igramo obrambno naravnano in ustavimo zunanje igralce ter podaje na pivota. To nam ni uspelo. Ko so Španci prišli do treh golov prednosti, smo mi tekli iz napake v napako. Normalno, da je tako hitra ekipa kot je španska, to izkoristila."

Renato Vugrinec, slovenski reprezentant: "Zavedali smo se, da bi nam zmaga proti Španiji prinesla četrto mesto v skupini, zato smo skušali narediti vse kar je v naši moči, da bi jo dosegli, toda Španci so bili boljši in so zasluženo zmagali, čeprav je končna razlika previsoka. Tako kot na vseh tekmah v drugem delu smo naredili preveč tehničnih napak, kar so Španci znali kaznovati. Žal mi je, da smo prvenstvo končali s porazom. Z enajstim mestom nismo zadovoljni, a smo izpolnili osnovni cilj, to je uvrstitev v drugi krog."

Miha Žvižej, slovenski reprezentant: "Nismo imeli česa izgubiti, zato smo šli v tekmo zelo sproščeno. Želeli smo premagati Špance, da bi se izognili zadnjemu mestu v skupini, a nam na žalost ni uspelo. Španci so nas nadigrali v vseh elementih rokometne igre in jasno je, da še nismo na taki ravni, da bi se lahko enakovredno kosali z rokometnimi velesilami. Naredili smo veliko tehničnih napak, v veliki meri pa so te posledica naše zelo hitre igre."

Luka Žvižej, slovenski reprezentant: "Za zadnji obračun se ni bilo težko motivirati. Igranje proti takšnim nasprotnikom kot so Španci, je velik motiv. Bila je zadnja tekma, s katero smo se želeli posloviti na lep način. Žal so se napake vrstile že v prvem polčasu, poskušali smo jih popraviti, a ni šlo. Nikakor nam ni steklo. Žal se poslavljamo na takšen način. Ni se nam izšlo po naših željah. Kaj naj rečem, poskušali smo, dali smo vse od sebe, naredili smo najbolje, kar smo lahko, a danes to ni bilo dovolj."

Vid Kavtičnik, slovenski reprezentant: "Potem ko so nas vsi imeli za 'outsiderje', smo se uvrstili v drugi del, kjer smo naleteli na najtežjo skupino. Definitivno bi lahko premagali vsaj Češko, a takrat smo bili popolnoma nerazpoloženi. Potem je sila težko nadaljevati, sploh proti takšnima reprezentancama, kot sta Španija in Francija. Danes smo začeli precej dobro, nato smo naredili nekaj zaporednih napak v napadu, jim dali žoge v roke ter jim dovolil, da se odcepijo. Iz minute v minuto je težje nadaljevati, morala pade, v tem trenutku pa nismo tako pripravljeni, da bi to uspeli dvigniti. Verjamem, da smo na dobri poti in da smo solidno odigrali prvenstvo, a čaka nas še veliko dela."

Valero Rivera, španski selektor: "Zelo veseli smo tega rezultata in zmage nad Slovenijo. Predvidevali smo, da bo tekma težka, saj Slovenija igra hiter rokomet. Žogo lahko spravi v gol v samo štirih sekundah. Danes smo njihovo igro precej dobro ustavili. Moja ekipa je igrala dobro in zmagala z lepo razliko proti trenerju Serdarušiću, ki ve o rokometu praktično vse."