31. 1. 2010

Slovenski rokometaši se bodo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2011 pomerili z Madžarsko

Na Dunaju je bilo danes žrebanje parov dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2011. Slovenski rokometaši so dobili verjetno najtežjega možnega nasprotnika, saj se bodo junija pomerili z reprezentanco Madžarske.

 

Na SP 2011 (potekalo bo od 13. do 30. januarja) bo nastopilo 24 reprezentanc, Evropa pa ima zagotovljenih 14 mest. Poleg Švedske (organizator) in Francije (aktualni svetovni prvak) so si neposredno uvrstitev na tekmovanje v Skandinaviji zagotovile še najboljše tri reprezentance z Eura 2010 v Avstriji – Hrvaška, Islandija in Poljska). Na današnjem žrebanju na Dunaju je bilo v bobnu 18 reprezentanc, ki so bile razdeljene v tri bobne: v prvem je bilo osem najboljših, ki se niso neposredno uvrstile na SP 2011 (Avstrija, Češka, Danska, Španija, Nemčija, Norveška, Rusija, Slovenija), nato reprezentance, ki so na EP osvojile mesta od 13 do 16 z izjemo Švedske (Madžarska, Srbija, Ukrajina), v zadnjem pa zmagovalke sedmih kvalifikacijskih skupin (Grčija, Litva, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Švica, Slovaška).

 

Eno od treh reprezentanc iz drugega bobna so izžrebali med nosilke (to je bila Madžarska), ostali dve (Srbija, Ukrajina) pa sta pristali v zadnjem bobnu. Prav Madžarska je nato postala nasprotnik izbrane vrste Slovenije v dodatnih kvalifikacijah za SP 2011, pri čemer bodo slovenski rokometaši prvo tekmo (12. ali 13. junija 2010) igrali na domačem igrišču, povratno (19. ali 20. junija) pa na Madžarskem.

 

 

Pari dodatnih kvalifikacij za SP 2011:

 

 

Slovenija – Madžarska

 

Avstrija – Nizozemska

 

Norveška – Litva

 

Nemčija – Grčija

 

Slovaška – Ukrajina

 

Srbija – Češka

 

Romunija – Rusija

 

Danska – Švica

 

Portugalska – Španija

 


Več sledi kmalu...