28. 9. 2010

V vratih Göppingena odslej Jure Vran

Jure Vran, ki je bil nazadnje vratar Slovana, je našel novega delodajalca. To je nemški prvoligaški klub Göppingen, v katerem bo nadomestil občasnega poljskega reprezentanta Adama Weinerja, ki je moral na operacijo komolca.

 

Potem ko je dobil potrebne dokumente s strani RZS, je Vran postal član kluba, v katerem igrata tudi Draško Mrvaljević in Enid Tahirović, nekdanja člana Cimosa iz Kopra. Do konca minule sezone je Göppingenov dres nosil tudi Kristijan Ljubanović, prav tako nekdanji član Cimosa, ki pa se je nato vrnil v Slovenijo, kjer je okrepil Ribnico Riko hiše. 26-letni Vran, ki se je znašel tudi na seznamu selektorja Zvonimirja Serdarušića, je podpisal pogodbo z veljavnostjo do Weinerjeve vrnitve.

 

Adam Weiner, občasni (nekdanji) reprezentant Poljske, ki ima tako nemško kot poljsko državljanstvo, je moral zaradi poškodbe komolca na operacijo, zato so bili vodilni možje Göppingena prisiljeni poiskati zamenjavo zanj. Odločili so se za 190 centimetrov visokega Vrana, ki je pred začetkom letošnje sezone prekinil sodelovanje z ljubljanskim Slovanom.

 

Trener Velimir Petković ima v Göppingenu poleg že prej omenjenih Tahirovića in Mrvaljevića na razpolago še nekaj sedanjih ali nekdanjih reprezentantov Nemčije (Lars Kaufmann, Christian Schöne, Michael Haass, Dragos Oprea, Manuel Späth) ter Daliborja Anušića, Čeha Pavla Horaka...

 

 

D. K.