24. 12. 2010

Igralske spremembe v mariborskem klubu

Vodstvo rokometnega kluba Maribor Branik se je sporazumno razšlo z 28-letnim vratarjem Gašperjem Jelenom. Klub bosta v naslednjih dneh zapustila tudi Vasja Furlan in trenutno poškodovani Janez Čebokli.

 

Gašper Jelen je v dobri sezoni in pol mariborski dres oblekel na 46 ligaških tekmah in je bil v tem času pomemben člen pri vseh uspehih. "Jelen je tej v sezoni in pol dal klubu precej dobrega, s svojimi dobrimi predstavami pa si je priboril tudi vpoklic v državno reprezentanco. V zadnjem obdobju je tudi zaradi zdravstvenih težav izgubil status prvega vratarja, zato je prišlo tudi do želje po prekinitvi sodelovanja. Njegova želja je najti klub, kjer bo praktično cele tekme v vratih, kar mu v Mariboru ob odličnem Aljoši Čudiču nismo mogli obljubiti. Na njegovi nadaljnji športni poti mu želimo vse lepo, saj gre za odličnega športnika in osebnost," je dejal direktor kluba Andrej Bauman.

 

V moštvu mariborskega Branika pa bo verjetno prišlo še do dveh sprememb, saj naj bi klub zapustila tudi 24-letni igralec na položaju srednjega zunanjega Vasja Furlan in 26-letni igralec na položaju desnega krila Janez Čebokli, ki trenutno zaradi poškodbe kolena ni v moštvenem pogonu. "S Furlanom in Čeboklijem smo opravili prve razgovore, vendar ostaja še nekaj nedorečenih zadev. Strokovni štab nanju v nadaljevanju sezone ne računa več, zato ni smiselno, da ostajamo skupaj. V prestopnem roku bomo preverili stanje na rokometnem tržišču, smo pa v fazi pogovorov z novim vratarjem in desnim zunanjim igralcem. Moštvo mora biti sestavljeno tako, da bo doseglo zastavljene cilje: v domačem prvenstvu uvrstitev v ligo za prvaka in nadaljnje uspešno igranje v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev," je napovedal Bauman.