26. 12. 2010

V Šmartnem že druga trenerska menjava v letošnji tekmovalni sezoni 2010/11

V rokometnem klubu Šmartno Herz Factor banka je prišlo že do druge trenerske zamenjave v letošnji sezoni. Dosedanjega trenerja Miha Bojoviča je zamenjal Jaka Keše.

 

V prvoligaško konkurenco je klub iz Šmartnega pripeljal trener Tadej Simončič, ki pa se je moral posloviti že po šestih tekmah v letošnji sezoni. Potem ko je v šestih krogih dosegle samo eno zmago in pet porazov, ga je v drugi polovici oktobra na trenerskem stolčku novinca v ligi nasledil Celjan Miha Bojovič. Toda tudi nekdanji vrhunski rokometaš ni bil posebno uspešen, saj je Šmartno Herz Factor banka pod njegovim vodstvom na desetih tekmah v prvi slovenski ligi osvojilo zgolj točko - 15. decembra je na domačem igrišču remiziralo z Mariborom Branikom (27:27).

 

Med prekinitvijo v prvoligaškem tekmovanju so se v Šmartnem (s samo tremi točkami je klub prepričljivo na zadnjem mestu v prvi ligi) zaradi tega odločili za novo trenersko menjavo, že drugo v letošnji tekmovalni sezoni. Po sporazumnem dogovoru o odhodu z Mihom Bojovičem je trenersko palico prevzel Jaka Keše, ki je doslje v klubu delal z mlajšimi selekcijami, vodenje članskega moštva pa bo prevzel po novoletnih praznikih (3. januarja 2011).

 

V prvi slovenski ligi za moške je bilo v tej sezoni že pet trenerskih zamenjav. Poleg dveh v Šmartnem (Tadej Simončič-Miha Bojovič, Miha Bojovič-Jaka Keše) so novega trenerja dobili še v Ribnici Riko hiše (Roman Zarabec - Mišo Toplak), Celju Pivovarni Laško (Zvonimir Serdarušić - Miro Požun) in Jeruzalemu Ormožu (Saša Praprotnik - Aleš Filipčič).