30. 12. 2010

Krimova igralka Andrea Penezić izbrana za najboljšo hrvaško rokometašico v letu 2010

Andrea Penezić, igralka Krima Mercatorja, je bila izbrana za najboljšo hrvaško rokometašico v letu 2010. V izboru hrvaške zveze (HRS) in športnega časnika Sportske novosti je Penezićeva zmagala že tretjič zapored.

 

Hrvaška rokometna zveza in športni časnik sta že letos že sedemnajstič izbrala najboljšega igralca, igralko, trenerja in sodniški par. V ženski konkurenci sta bili razred zase Andrea Penezić in vratarka Jelena Grubišić, obe članici Krima Mercatorja. 25-letna Penezićeva je dobila 70 glasov, Grubišićeva 60, tretjeuvrščena Kristina Franić pa samo petnajst.

 

Penezićeva je v izboru najboljše hrvaške rokometašice po letih 2008 in 2009 slavila že tretjič zapored. V moški konkurenci je bil za najboljšega izbran Ivano Balić (Zagreb Croatia osiguranje), kar je že njegova peta lovorika, potem ko je bil pred tem številka ena že v letih 2004, 2006, 2007 in 2008. Četrto mesto je pripadlo Mirku Aliloviću, vratarju Celja Pivovarne Laško.

 

Posebna žirija je za najboljšega trenerja izbrala Lina Červarja, nekdanjega selektorja moške reprezentance Hrvaške in zdajšnjega trenerja makedonskega Metalurga (pred tem prvi že sedemkrat), za najboljši sodniški par na Hrvaškem pa so izbrali Matija Gubico in Borisa Miloševića.

 

 

Izidi glasovanja:

 

Moški: 1. Ivano Balić 70 glasov, 2. Igor Vori 58, 3. Blaženko Lacković 10, 4. Mirko Alilović 9, 5. Domagoj Duvnjak 6, 6. Ivan Čupić in Tonči Valčić po 3, 8. Drago Vuković, Mate Šunjić in Manuel Štrlek po 1.

 

Ženske: 1. Andrea Penezić 70 glasov, 2. Jelena Grubišić 60, 3. Kristina Franić 14, 4. Nikica Pušić 5, 5. Sanela Knezović in Dijana Golubić po 3, 7. Maida Arslanagić in Miranda Tatari po 2, 9. Vesna Milanović Litre, Lidija Horvat in Iva Milanović Litre po 1.

 

 

 

Švicarska krožna napadalka Ariane Geissmann okrepila Krim MercatorSzandra Zacsik ni več članica kluba z GaljeviceSlovenke v dodatnih kvalifikacijah za SP 2011 s FrancijoZnani četrtfinalni pari pokala Slovenije za ženskeStefanišin: Na EP bi morale pokazati več; Puš: V napadu bo treba še veliko delatiNina Jeriček prva strelka Slovenije na EP, Maja Zrnec z največjo minutažoSlovenke izgubile proti Franciji in končale z nastopi na Euru 2010