30. 12. 2010

Slovenski mladinci v okviru priprav na januarske kvalifikacije za SP premagali Madžare

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je v okviru priprav na januarske kvalifikacije za SP odigrala prvo od dveh tekem za trening z Madžarsko. Moštvo selektorja Slavka Iveziča je v Veliki Nedelji zmagalo s 34:25.

 

 

Slovenija - Madžarska 34:25 (15:14)

 

Velika Nedelja - Športna dvorana Velika Nedelja, gledalcev: 120, sodnika: Ivančič in Ivančič.

 

Slovenija: Taletovič (4 obrambe), Lesjak (1 obrambe), Perovšek (2 obrambi), Cehte 2, Cingesar 5 (1), Mlakar 2, Marguč 7 (3), Šoštarič 4, Stegne, Gaber 2, Poklar 4 (2), Smolnik 3, Zarabec 1 (1), Poteko, Pucelj 2, Papež 1, Jelovčan 1; selektor: Slavko Ivezič.

 

Madžarska: Pallag, Szekely, Bartucz, Bak 3, Gazdag 1, Pasztor 4, Kupi, Morva 1, Ivancsik 3, Lezak 2, Takacs, Marczinko, Zele 3, Zdolik 1, Antal 1, Borsos 1, Debreczeni 5; selektor: Istvan Rosta.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 7 (7), Madžarska 3 (3).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Madžarska 12 minut.

 

 

Moška mladinska rokometna reprezentanca Slovenije se te dni v Ormožu pripravlja na januarske kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu. V sklopu priprav bodo varovanci selektorja Slavka Iveziča odigrali tudi dve prijateljski tekmi proti mladinski reprezentanci Madžarske, naslednji teden pa tik pred odhodom na kvalifikacije še prijateljski dvoboj s članskim moštvom Jeruzalema Ormoža.

 

Na prvi tekmi proti vrstnikom iz sosednje Madžarske so Slovenci prikazali dopadljivo igro in zasluženo slavili. Začetek je minil v izenačenem dvoboju do izida 5:5, nato pa so Slovenci z delnim izidom 5:2 prišli do prednosti treh zadetkov. A borbeni Madžari se niso predali in do odmora so zaostanek znižali samo na zadetek zaostanka (14:15). V začetku drugega polčasa je bila na igrišču povsem drugačna slika.

 

Mladi Slovenci so s čvrsto obrambo in uspešno realizacijo v napadu povsem razorožili Madžare in v 45. minuti po delnem izidu 12:3 prišli do prvega vodstva z desetimi zadetki razlike (27:17). Kljub temu, da je selektor Slavko Ivezič z mnogimi menjavami igralcev in načini igranja preizkušal delovanje slovenske igre v vseh fazah igre, so njegovi fantje zanesljivo vodstvo zadržali vse do zadnjega znaka sirene, ko se je na semaforju izpisal končni izid 34:25 za Slovenijo.

 

V četrtek, 30. decembra 2010, ob 11.uri čaka Slovenijo v Veliki Nedelji še en obračun z Madžarsko, nato pa sledi kratek odmor do 2. januarja 2011, ko se bo slovenska mladinska reprezentanca znova zbrala v Ormožu. Takrat bo pilila še zadnje podrobnosti pred odhodom na kvalifikacije na Češko, kjer jo konec prihodnjega tedna čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev na SP, na katerem se bodo poleg Slovenije za zgolj eno vstopnico na veliko tekmovanje potegovale še reprezentance Češke, Norveške in Velike Britanije.

 

 

 

V Ormožu začetek priprav mladincev na kvalifikacije za SP 2011