26. 12. 2011

Denič prvi dan priprav v Zrečah izbral 16 potnikov za EP 2012 in določil štiri rezerve

Moška članska reprezentanca Slovenije je z današnjim zborom in večernim treningom v Zrečah začela sklepni del priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012. Po uvodnem treningu je selektor Boris Denič določil 16 potnikov za EP in štiri rezerve (Matevž Skok, Gašper Marguč, Borut Mačkovšek in Dean Bombač).

 

 

Na pripravah se je zbralo 19 igralcev, zaradi klubskih obveznosti je manjkal le Miha Žvižej, ki ga s klubom Bjerringbro-Silkeborgom zadnja tekma v danski ligi v tem letu čaka v sredo, 28. decembra. V Zrečah je na pripravah tudi Nenad Bilbija, ki ima težave s poškodbo mišice in ahilove tetive. Po današnjem prvem treningu je selektor Boris Denič določil 16 igralcev in štiri rezerve, ki pa bodo vključene v normalen proces dela in priprav.

 

 

To pomeni, da bodo vsi igrali tudi na turnirju na Danskem, ki slovensko izbrano vrsto čaka od 6. do 8. januarja 2012. Selektor Denič v času priprav ne želi ničesar prepustiti naključju, zato pričakuje, da bodo igralci s seznama rezerv v vsakem primeru pripravljeni vskočiti v reprezentanco in prevzeti del bremena.

 

 

Na seznamu rezerv so naslednji štirje igralci: Dean Bombač (Cimos Koper), Matevž Skok, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek (vsi Celje Pivovarna Laško). Mačkovšek bo ostal rezerva v primeru, da bo Nenad Bilbija zdravstveno nared za nastop na EP, če pa se to ne bo zgodilo, bo na Euru 2012 v Srbiji nastopil igralec Celja Pivovarne Laško.

 

 

 

SEZNAM KANDIDATOV ZA EP 2012:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Minden (Nemčija)
BRUMEN Matjaž Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
GABER Matej Gorenje Velenje
GAJIČ Dragan Montpellier (Francija)
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
PROŠT Primož Montpellier (Francija)
PUCELJ Peter Crvena zvezda (Srbija)
SKUBE Sebastian Cimos Koper
ŠKOF Gorazd Cimos Koper
ŠPILER David Zagreb CO (Hrvaška)
ZORMAN Uroš Vive Targi Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
ŽVIŽEJ Miha Bjerringbro-Silkeborg (Danska)

SEZNAM REZERV ZA EP 2012:

Priimek Ime Klub
BOMBAČ Dean Cimos Koper
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ČAJAVEC Rudi zdravnik
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
GLADEK Matevž video analitik
CVIJIČ Goran odnosi z javnostmi
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance
Program zaključnega dela priprav moške članske reprezentance Slovenije za nastop na EPSelektor Denič objavil skrajšan seznam 20 igralcev za zaključne priprave na EP 2012 v SrbijiMoška članska reprezentanca Slovenije na evropskem prvenstvu v Srbiji brez Jureta NatkaFrancija bo leta 2017 gostila SP za moškeSelektor Boris Denič objavil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP 2012 v SrbijiNovinarska konferenca RZS, povezana z EP v Srbiji, bo v sredo, 14. decembra 2011, ob 11. uri