30. 8. 2011

Dušan Zorko na izredni skupščini izbran za novega predsednika RK Celje Pivovarna Laško

Na izredni skupščini rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so izvolili novega predsednika. To je postal Dušan Zorko, predsednik uprave podjetja Skupina Pivovarna Laško.

 

Zorko, ki se zaradi službenih obveznosti ni mogel udeležiti izredne skupščine RK Celje Pivovarna Laško, je na predsedniškem položaju zamenjal Antona Turnška, ki je odstopil februarja letos. Skupščina je trajala samo 21 minut, udeležilo pa se jo je 47 članov od skupno 81.

 

Poleg novega predsednika je skupščina celjskega kluba odločala tudi o zamenjavi treh članov upravnega odbora. Iz tega je razrešila Dušana Zorka (Pivovarna Laško), Janeza Škoberneta (CPM) in Polono Rifelj (Mestna občina Celje), na njihova mesta pa je imenovala Bojana Cizeja (Pivovarna Laško), Marjana Ojsterška (Heledis) in Janka Požežnika (Mestna občina Celje).

 

Na današnji izredni skupščini RK Celje Pivovarna Laško so izvolili novo vodstvo in novega predsednika. To je pričakovano in soglasno postal predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko, ki se zaradi službene odsotnosti ni udeležil današnje skupščine. Zorko je na predsedniškem položaju zamenjal Toneta Turnška, ki je odstopil februarja letos. Ti so se pridružili dosedanjim članom Marku Jugoviču, Gorazdu Lukmanu (oba Pivovarna Laško), Izidorju Krivcu (Celjske mesnine), Franciju Pliberšku (MIK Celje), Iztoku Seničarju (Kovintrade), Miranu Krštincu (Zavarovalnica Triglav) in Tomažu Jeršiču.

 

Nov upravni odbor, ki naj bi se na svoji prvi seji sestal že ta teden, bo bržkone izvolil tudi novega predsednika upravnega odbora. Dosedanji predsednik Marko Jugovič je predlagal svojo razrešitev in predlagal, naj na njegovo mesto imenujejo Cizeja, sicer tudi člana nadzornega sveta Pivovarne Laško.

 

Celjski klub ima tudi novega častnega člana - dolgoletnega trenerja Mira Požuna, ki je v sezoni 2003/04 moštvo popeljal do naslova evropskih klubskih prvakov. Ob koncu skupščine je direktor kluba Roman Pungartnik dejal, da so tik pred podpisom nove štiriletne pogodbe s Pivovarno Laško, ki je sicer generalni pokrovitelj celjskega kluba že 22 let.