27. 12. 2011

Luka Žvižej zaradi virusa v bolnišnici v Celju, vendar naj bi se v sredo že vrnil v Zreče; uspešni pregledi za Brumna, Gajiča in Špilerja

Po odpovedih zaradi poškodb in drugih razlogov je moško reprezentanco Slovenije, ki se v Zrečah pripravlja za nastop na EP v Srbiji, doletel nov udarec. Zaradi virusa so morali v bolnišnico v Celju prepeljati levokrilnega igralca Luka Žvižeja, ki pa naj bi se v sredo dopoldan že vrnil na priprave v Zreče.

 

 

Igralci in člani strokovnega vodstva moške izbrane vrste Slovenije so se v ponedeljek, 26. decembra 2011, zbrali v Zrečah na začetku sklepnega dela priprav za Euro 2012 v Srbiji. Toda že v prvi noči (s ponedeljka na torek) se je nadaljeval niz težav, s katerimi se mora ubadati selektor Boris Denič. Reprezentanta Luka Žvižeja so namreč doletele motnje s prebavo in povišana telesna temperatura.

 

 

Na žalost se njegovo zdravstveno stanje do jutra ni izboljšalo, zato so ga prepeljali v bolnišnico v Celju. Tam so ugotovili, da ima Luka Žvižej virus, zato je bil v bolnišnici med drugim tudi na infuziji. Po prvih neuradnih informacijah je kazalo, da gre za rotavirus, vendar se je kmalu pokazalo, da ima rokometaš navaden virus, ki poleg tega na srečo ni prenosljiv.

 

 

Če ne bo kakšnih dodatnih zapletov, naj bi se Luka Žvižej vrnil na reprezentančne priprave že v sredo, 28. decembra 2011.

"Štirje igralci so bili že pred današnjim dopoldanskim treningom v Zrečah na zdravniških pregledih. Ti so pokazali, da pri v zadnjem času poškodovanih Draganu Gajiču, Matjažu Brumnu in Davidu Špilerju ni razlogov za zaskrbljenost, takoj po pregledih pa so že sodelovali na dopoldanskem treningu. Nenad Bilbija je bil prav tako na zdravniškem pregledu v Ljubljani, zaradi poškodbe pa ne trenira, ampak je v fazi rehabilitacije," pojasnjuje vodja reprezentance Uroš Mohorič.

 

 

Po Mohoričevih besedah selektor Boris Denič na začetnih treningih namenja pozornost predvsem taktičnim zadevam v napadu. Prav tako se je že začela tudi videopriprava za tekmo z Norveško, s katero se bo Slovenija 16. januarja 2012 pomerila v prvem krogu skupine D v Vršcu.

 

 

Denič ima trenutno na razpolago 17 od skupno 20 povabljenih igralcev. Luka Žvižej in Nenad Bilbija ne moreta trenirati zaradi zdravstvenih razlogov, Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg) pa se bo reprezentančnim pripravam pridružil po sredini tekmi danske lige.

 

 

 

Denič prvi dan priprav v Zrečah izbral 16 potnikov za EP 2012 in določil štiri rezerveProgram zaključnega dela priprav moške članske reprezentance Slovenije za nastop na EPSelektor Denič objavil skrajšan seznam 20 igralcev za zaključne priprave na EP 2012 v SrbijiMoška članska reprezentanca Slovenije na evropskem prvenstvu v Srbiji brez Jureta NatkaFrancija bo leta 2017 gostila SP za moškeSelektor Boris Denič objavil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP 2012 v SrbijiNovinarska konferenca RZS, povezana z EP v Srbiji, bo v sredo, 14. decembra 2011, ob 11. uri