30. 12. 2011

Po prihodu Miha Žvižeja slovenska članska reprezentanca v Zrečah v popolni zasedbi

Slovenska moška članska reprezentanca, ki se v Zrečah pripravlja za EP 2012 v Srbiji, je končno v popolni igralski zasedbi. Zaradi klubskih obveznosti na Danskem se je reprezentančnim soigralcem z zamudo pridružil Miha Žvižej.


 

V sredo zvečer je imel slovenski krožni napadalec še klubske obveznosti v dresu svojega kluba Bjerringbro-Silkeborg. V 18. krogu danske lige se je Bjerringbro-Silkeborg na domačem igrišču pomeril s klubom Nordsjaelland in zmagal z 28:22 (16:9).


 

Žvižej je k zmagi svojega moštva prispeval en zadetek, najučinkovitejša pri zmagovalcih pa sta bila Frederik Petersen (7 zadetkov) in Kasper Nielsen (5). S tekmo več od vodilnega dvojca je Bjerringbro-Silkeborg s 27 točkami trenutno na tretjem mestu: na prvem je Koebenhavn (31), na drugem pa Kolding (28).


 

Selektor slovenske reprezentance Boris Denič ima po Žvižejevem prihodu v Zreče tako zdaj na razpolago vseh dvajset igralcev, ki jih je povabil na začetek sklepnega dela priprav na Euro 2012. Od dvajseterice jih trenira 19, medtem ko je Nenad Bilbija v fazi rehabilitacije.


 

Prvi sklop sklepnega dela priprav v Zrečah bodo rokometaši končali v petek, 31. decembra 2012. Po dopoldanskem treningu bodo zapustili pripravljalno bazo in odšli na različne konce na praznovanje novega leta, toda že prvi dan leta 2012 se bodo proti večeru spet zbrali v Zrečah.

 

 

 

Na pripravah v Zrečah je reprezentanco obiskal tudi predsednik RZS Franjo BobinacLuka Žvižej zaradi virusa v bolnišnici v Celju, uspešni pregledi za Brumna, Gajiča in ŠpilerjaDenič prvi dan priprav v Zrečah izbral 16 potnikov za EP 2012 in določil štiri rezerveProgram zaključnega dela priprav moške članske reprezentance Slovenije za nastop na EP