27. 2. 2012

V taboru slovenskih prvakov nimajo posebnih želja pred žrebanjem osmine finala na Danskem

Žrebanje parov osmine finala v evropski ligi prvakov bo v torek, 28. februarja 2012, na Danskem. V taboru slovenskih prvakov iz Kopra pred plesom kroglic najboljših šestnajstih klubov v Evropi nimajo posebnih želja glede nasprotnika.


 

Dansko mesto Hormsholm v bližini glavnega mesta Koebenhavn, kjer je tudi sedež največjega pokrovitelja najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja, bo v torek, 28. februarja 2012, ob 11. uri gostilo žrebanje parov osmine finala v ligi prvakov. Med šestnajstimi najboljšimi klubi bo v bobnu tudi slovenski predstavnik Cimos Koper, ki je v skupini C osvojil končno drugo mesto.


 

Koprčani so v svoji skupini osvojili drugo mesto za vodilnim Hamburgom (Nemčija), za njimi pa so se uvrstili Metalurg Skopje (Makedonija), Wisla Plock (Poljska), St. Peterburg (Rusija) in Constanta (Romunija). Iz vsake skupine so se v osmino finala uvrstili po štirje najboljši klubi, Cimos pa se bo za četrtfinalno vozovnico pomeril z enim izmed treh tretjeuvrščenih moštev iz ostalih skupin: švedskim Sävehofom (skupina A), poljskimi Kielcami (skupina B) in španskim Realom Ademarjem (skupina D).

 

 

"Drugo mesto v prvem delu lige prvakov nam prinaša samo povratno tekmo v domači dvorani. Prepričan sem, da bo potekala pred rekordnim številom gledalcem. Tako velike tekme na klubski ravni Koper še ni doživel in to bo dogodek, ki si ga mora ogledati vsak ljubitelj športa z Obale in širše okolice," pred žrebanjem na Danskem pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič.

Sävehof, Kielce in Reale Ademar so možni nasprotniki aktualnih slovenskih prvakov v osmini finala lige prvakov, toda trener Radojkovič pred žrebanjem nima posebnih želja: "Zares je povsem vseeno, koga dobimo za nasprotnika. Gre za izjemno močne ekipe z dolgo evropsko tradicijo. Mi bomo dali vse od sebe, z igralci, ki jih bomo imeli na voljo, pa bomo skušali odigrati po naših najboljših močeh in se, če bo možno, seveda uvrstiti tudi med osem najboljših ekip v Evropi."

 

 

V osmini finala bo žrebanje potekalo po delno dirigiranem sistemu, kajti medsebojno se ne morejo pomeriti klubi, ki so že igrali v istih skupinah. V primeru Cimosa to pomeni, da se Koprčani kot drugouvrščeno moštvo v skupini C ne morejo pomeriti z makedonskim Metalurgom, ki je bil tretji v isti skupini. Za napredovanje v četrtfinale se bo igralo po sistemu 1-4, 2-3, 3-2 in 2-3, bobni za žrebanje pa so naslednji:

 

 

 

Boben 1 - zmagovalci skupin: Barcelona (Španija), Atletico Madrid (Španija), Hamburg (Nemčija), Kiel (Nemčija)

 

 

Boben 2 - drugouvrščeni klubi: Zagreb (Hrvaška), Veszprem (Madžarska), Cimos Koper (Slovenija), Koebenhavn (Danska)

 

 

Boben 3 - tretjeuvrščeni klubi: Sävehof (Švedska), Kielce (Poljska), Metalurg (Makedonija), Reale Ademar (Španija)

 

 

Boben 4 - četrtouvrščeni klubi: Kadetten (Švica), Füchse Berlin (Nemčija), Wisla Plock (Poljska), Montpellier (Francija).

 

 

 

Klubi, ki so v prvem delu lige prvakov osvojili prvo in drugo mesto v svojih skupinah, bodo svoje povratne tekme v osmini finala igrali na domačem igrišču. Prve tekme osmine finala bodo med 14. in 18. marcem 2012, povratne pa med 21. in 25. marcem 2012.

 

 

Od tekmovanja med evropsko elito so se po skupinskem delu že poslovili Chambery, Bosna Sarajevo (oba skupina A), Čehovski medvedi, Bjerringbro-Silkeborg (oba skupina B), St. Peterburg, Constanta (oba skupina C), Pick Szeged in Partizan Beograd (oba skupina D).

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)