28. 2. 2012

Vrhunec 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi bo sredin derbi Celje Pivovarna Laško - Gorenje

V 1. NLB Leasing ligi za moške bodo v sredo, 29. februarja 2012, odigrali tekme 21. (predzadnjega) kroga rednega dela tekmovanja. Derbi bo v dvorani Zlatorog, v kateri se bosta pomerila drugouvrščena Celje Pivovarna Laško in vodilno Gorenje.

 

 

Velenjčani imajo dva kroga pred koncem rednega dela ligaškega tekmovanja 35 točk, drugouvrščeni Celjani pa 32. Za gostitelje je zmaga nujna, če se želijo približati vodilnemu Gorenju le na točko, kajti ob morebitnem neuspehu bi za gostujočim klubom zaostajali že za pet točk.

 

 

Celjski klub bo skušal proti Velenjčanom doseči tudi nov rekord oziroma izboljšati svojega dosedanjega - v dvorano privabiti več kot 4000 gledalcev. V Zlatorogu se tudi zato obeta pravi rokometni spektakel, gostitelji pa obljubljajo kopico zanimivih nagradnih in drugih iger za gledalce. V jesenskem delu so rokometaši Gorenja v domači Rdeči dvorani zmagali z 31:26.

 

 

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "Potem ko smo pretekli teden igrali veliki derbi proti Cimosu, nas čaka morda še večji. K nam prihaja vodilna ekipa, za katero sem že na začetku sezone dejal, da na papirju deluje najmočnejša v Sloveniji. Tokrat bo še težje kot v Kopru in zato, da bi lahko razmišljali o uspehu, bomo morali v vseh fazah igre odigrati izjemno. V nasprotnem primeru ekipa iz Velenja, ki k nam prihaja kot favorit, kaznuje vsako napako, tako kot so to storili na našem prvem obračunu. Za moje mlade fante bo to še ena izmed težkih preizkušenj, vendar verjamem vanje, kajti poleg sebe imajo štiri izjemne in izkušene borce, ki jih vodijo v bitkah. Zelo pomembna za nas bi lahko bila podpora s tribun. Kot igralec sem že gostoval v polnem Zlatorogu in vem, kaj to pomeni za nasprotnika, zato upam, da bomo za sabo imeli številčno in glasno spodbudo."

 

 

Tomaž Juršič, pomočnik trenerja Gorenja: "V soboto smo doma igrali tekmo proti ekipi iz Krškega, kar pomeni, da smo se šele včeraj pričeli pripravljati na derbi s Celjem. Tukaj kakšne posebne filozofije ni. Ekipi se med seboj zelo dobro poznata in to je zagotovilo, da se obeta pravi spektakel. Celjska zasedba je sestavljena iz vrhunskih posameznikov, ton igre dajejo izkušeni in prekaljeni igralci, kot so Perić, Metličić, Toskić in Žvižej, kot dodatek pa so zraven bivši mladinski reprezentanti, ki dobesedno letijo po igrišču. Vendar imamo tudi mi svoje račune in če bomo odigrali tako, kot znamo in kot se spodobi, se lahko v dvorani Zlatorog zgodi marsikaj. Obljubljamo borbo do zadnje sekunde, do zadnjega atoma moči in skupaj z našimi zvestimi navijači bomo poskušali v dvorani Zlatorog zmagati."

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - 21. KROG:

 

 

 

Sreda, 29. februar 2012:

 

 

ob 19.00: Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje

 

 

ob 19.00: Šamrtno Herz Factor banka - Maribor Branik

 

 

ob 19.00: Jeruzalem Ormož - Cimos Koper

 

 

ob 19.00: Ribnica Riko hiše - Trimo Trebnje

 

 

ob 19.30: Krško - Krka

 

 

prosta: Istrabenz plini Izola

 

 

 

 

TRENUTNI VRSTNI RED:

 

 

Gorenje Velenje (18 tekem) - 35 točk

 

 

Celje Pivovarna Laško (18 tekem) - 32 točk

 

 

Cimos Koper (18 tekem) - 25 točk

 

 

Trimo Trebnje (18 tekem) - 18 točk

 

 

Krško (19 tekem) - 17 točk

 

 

Maribor Branik (18 tekem) - 15 točk

 

 

Istrabenz plini Izola (19 tekem) - 14 točk

 

 

Jeruzalem Ormož (18 tekem) - 13 točk

 

 

Ribnica Riko hiše (18 tekem) in Šmartno Herz Factor banka (18 tekem) - po 11 točk

 

 

Krka (18 tekem) - 9 točk.

 

 

 

*Loka je izključena iz tekmovanja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)