29. 2. 2012

Vodilno Gorenje na derbiju v Zlatorogu premagalo Celjane s sedmimi zadetki razlike

Derbi 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem je pripadel gostom iz Velenja. V dvorani Zlatorog so vodilni Velenjčani zmagali s 34:27 (17:15) in na lestvici prednost pred drugouvrščenimi Celjani povečali že na pet točk.

 

 

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 27:34 (15:17)

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 3800, sodnika: Masleša in Žibret.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić (6 obramb), Skok (2 obrambi), Mlakar, Marguč 4, Žuran 4, Razgor, Toskić 5, Ranevski, Poklar 4, Poteko, Metličić 2, Zelenović 1, Žabič, Mačkovšek 1, Žvižej 6 (2).

 

Gorenje Velenje: Gajič (14 obramb), Zaponšek, Taletovič, Melić 5 (1), Medved 2, Bezjak 6, Pucelj 3, Manojlović 7, Dolenec 7 (3), Cehte 1, Miklavčič, Gaber 1, Golčar, Gams, Bajram 2, Šimič.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Gorenje Velenje 5 (4).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Gorenje Velenje 8 minut.

 

 

 

Po dveh zadetkih Marka Bezjaka v slabih dveh minutah so gostje povedli z 2:0, v nadaljevanju pa so še trikrat zapored imeli dva zadetka prednosti (3:1, 4:2, 5:3). Celjani so jih prvič ujeli šele pri izidu 5:5 v deveti minuti, ko je v polno zadel mladi Gašper Marguč, po vodstvu Velenjčanov s 6:5 pa je sledil prvi veliki preobrat.


 

Najprej se je med strelce znova vpisal Gašper Marguč, med že drugo izključitvijo Nikole Manojlovića so pivovarji dosegli še dva zadetka, enega pa še ob enakem številu igralcev na parketu. Tako so po delnem izidu 4:0 domači rokometaši prvič povedli s tremi zadetki naskoka (9:6), toda ekipa gostujočega trenerja Branka Tamšeta je v slabih treh minutah poskrbela za novo izenačenje (9:9).

Čeprav so Celjani nato dvakrat povedli s plus dva (12:10, 13:11), je bil izid večinoma izenačen, Gorenje pa je zapravilo lepo priložnost za novo vodstvo. Po zgrešeni sedemmetrovki Luka Žvižeja so namreč gostitelji za dve minuti ostali že brez izključenega Nemanje Zelenovića, a so gostje poleg tega zgrešili še sedemmetrovko (Fahrudin Melić) in izid je ostal 14:14.


 

V 28. minuti je hrvaški veteran Petar Metličić poskrbel za novo vodstvo svoje ekipe (15:14), vendar je končnica prvega polčasa povsem pripadla nasprotnikom. V zadnjih dveh minutah pred odhodom na odmor so aktualni slovenski podprvaki iz Velenja dosegli tri zadetke zapored in ob tem svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, tako da se je prvih trideset minut končalo z vodstvom Gorenja s 17:15.

 

 

Na začetku drugega polčasa se je domače moštvo nekajkrat približalo samo na zadetek zaostanka, nazadnje pri izidu 18:19 v 33. minuti. A nato je Tamšetova četa spet dodala plin in razlika je začela počasi, toda zanesljivo naraščati. Jure Dolenec in Nikola Manojlović, s po sedmimi zadetki najučinkovitejša igralca derbija, sta neusmiljeno polnila celjsko mrežo, igro pa je še naprej odlično vodil Marko Bezjak.

Posledice so bile hitro vidne na semaforju, kajti v 46. minuti je bilo prvič plus štiri za Gorenje (26:22), dve minuti pozneje pa že kar šest (28:22) in celjski trener Vladan Matić je moral ukrepati z minuto odmora. Toda ta njegovemu moštvu ni pretirano pomagala, čeprav so pivovarji v 52. minuti znižali na štiri gole (25:29).


 

Toda sledila je še ena učinkovita serija Velenjčanov, ki so po delnem izidu 5:0 v 57. minuti poskrbeli za rekordno prednost neverjetnih devetih zadetkov v dvorani Zlatorog – bilo je 34:25. Celjani so tako po porazu v Rdeči dvorani s 26:31 še drugič v letošnji sezoni klonili proti Gorenju, prav tako pa domači klub ni uspel doseči rekorda po obisku na tekmah državnega prvenstva. Zanj bi se moralo v Zlatorogu zbrati več kot 4000 gledalcev, a se jih je 3800.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)