29. 8. 2012

Polfinalna para na neuradnem klubskem SP v Katarju sta Kiel - Zamalek in Atletico - Al Sadd

Na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Dohi v Katarju se je končal skupinski del tekmovanja. Para polfinala, ki bo na sporedu v petek, 31. avgusta, sta Kiel - Zamalek in Atletico Madrid - Al Sadd.

 

 

V skupini A, v kateri so nastopili Atletico Madrid (Španija), Zamalek (Egipt), Al Jaish (Katar) in Sao Bernardo (Brazilija), je prvo mesto osvojil španski klub, ki je na treh tekmah dosegel tri zmage. Z drugim mestom si je napredovanje v polfinale priigral tudi egiptovski Zamalek, medtem ko je katarski Al Jaish ostal brez načrtovane uvrstitve med najboljše štiri klube.

 

 

V dresu Al Jaisha sta nastopila tudi slovenska reprezentanta Jure Dolenec in David Špiler (trener je Hrvat Ivica Obrvan, za katarski klub pa začasno igrajo še Darko Stanić, Nikola Manojlović, Bojan Skoko...), ki bosta s svojo ekipo igrala za razvrstitev od petega do osmega mesta. To pa ne velja za še dva Slovenca, ki v Katarju začasno nosita dres Al Sadda - Dragana Gajića in Primoža Prošta.

 

 

Gajić in Prošt sta s katarsko ekipo osvojila drugo mesto v skupini B, v kateri je brez izgubljene točke prvo mesto osvojil nemški Kiel. Al Sadd se bo v polfinalu (petek, 31. avgsuta) pomeril s španskim klubom Atletico Madrid, drugi polfinalni par pa je Zamalek - Kiel.

 

 

SKUPINA A (končni vrstni red):

 

1. Atletico Madrid (Španija) - 6 točk

 

2. Zamalek (Egipt) - 4

 

3. Al Jaish (Katar) - 2

 

4. Sao Bernardo (Brazilija) - 0

 

 

SKUPINA B (končni vrstni red):

 

1. Kiel (Nemčija) - 6 točk

 

2. Al Sadd (Katar) - 4

 

3. Mudhar (Savdska Arabija) - 2

 

4. Sydney University (Avstralija) - 0.