25. 2. 2013

Polfinalna para zaključnega turnirja pokala Slovenije sta Cimos - Celje PL in Sviš - Gorenje

Po današnjem žrebanju sta znana polfinalna para zaključnega turnirja pokala Slovenije za moške, ki bo 2. in 3. marca 2013 v dvorani Tri lilije Laškem. Polfinalna para sta Cimos Koper – Celje Pivovarna Laško in Sviš Ivančna Gorica – Gorenje Velenje.

 

 

Naslov pokalnega zmagovalca Slovenije iz minule sezone, ki so ga osvojili na zaključnem turnirju v Podčetrtku, branijo rokometaši Celja Pivovarne Laško. Celjski klub je tudi najuspešnejši v zgodovini tega tekmovanja, saj je osvojil že 15 lovorik, Cimos se lahko pohvali s tremi, Gorenje je bilo najboljše enkrat, Sviš pa še nikoli.

 

 

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "O pokalnem tekmovanju zaenkrat še ne razmišljam, posvetil pa se mu bom po našem sredinem ligaškem derbiju z Mariborčani, ki v letošnji sezoni igrajo sijajno. Zaradi sredine tekme z Mariborčani bomo imeli v primerjavi z ostalimi tremi pokalnimi polfinalisti precej manj časa za pripravo na zaključni turnir. Cimos je v slovenski ligi precej zaostal in je nekakšen ranjeni lev, prav takšne ekipe pa so seveda tudi najbolj nevarne."

 

 

Branko Tamše, trener Gorenja: "Jasno je, da je pokalno tekmovanje vedno nekaj posebnega, pogosto pa prinaša številna presenečenja. Na lanski zaključni turnir se sploh nismo uvrstili, na letošnjem pa imamo veliko željo in cilj, da osvojimo pokalno lovoriko. V polfinalu smo dobili vsaj na papirju najlažjega nasprotnika, vendar ne bi prehiteval dogodkov, kajti tudi Sviš ima zagotovo svojo računico. Seveda smo v vlogi favorita, vendar bo to potrebno dokazati tudi na igrišču."

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "V letošnji sezoni nas je sreča zapustila. Pred žrebom sem napovedal, da bomo za polfinalnega nasprotnika dobili Celjane. In to se je tudi zgodilo. Brez dvoma so Celjani v tem trenutku favoriti proti nam, saj igrajo dobro in so v formi, uvrstitev v osmino finala lige prvakov pa jim je dala še dodaten zagon. V našem taboru imamo veliko težav s poškodbami, zato upam, da bo vsaj kateri od trenutno poškodovanih igralcev pripravljen za pokalni tekmi."

 

 

Gorazd Potočnik, trener Sviša: "Če hočeš zmagati v pokalnem tekmovanju, moraš seveda premagati najboljšega. Zaradi tega je seveda bolje, da Gorenje premagamo v polfinalu, kakor da se z njim mučimo v finalu. To mislim povsem resno. Vem, da smo bili pred žrebanjem polfinalnih parov želja vseh treh ostalih klubov, moja osebna želja, ki se je tudi uresničila, pa je bil velenjski klub. Kdo bo naš nasprotnik v finalu, mi je vseeno. Kdorkoli bo, ga moramo premagati, če želimo do lovorike."

 

 

 

SPORED ZAKLJUČNEGA TURNIRJA POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE:

 

 

 

Sobota, 2. marec 2013:

 

 

ob 16.30: Sviš Ivančna Gorica - Gorenje Velenje

 

 

ob 19.00: Cimos Koper - Celje Pivovarna Laško

 

 

 

Nedelja, 3. marec 2013:

 

 

ob 16.30: tekma za tretje mesto

 

 

ob 19.00: finale.

 

 

 

Foto: Slavko Kolar