28. 5. 2013

Moška mladinska reprezentanca Slovenije na prvi pripravljalni tekmi v Podčetrtku premagala Katar

Prvo od dveh pripravljalnih tekem s Katarjem je moška mladinska reprezentanca Slovenije (U-21) v dvorani v Podčetrtku končala z zmago. Ekipa selektorja Slavka Iveziča je bila boljša za dva zadetka, končni izid pa je bil 29:27 (15:13).

 

 

SLOVENIJA - KATAR 29:27 (15:13)

 

 

Podčetrtek - Športna dvorana, sodnika: Lah in Sok (oba Slovenija).

 

Slovenija: Žitnik (11 obramb), Zaponšek, Borovnik 2,  Bradeško, Cehte 4 (2), Fidel, Gorela 1, Gorenjak 4, Kodrin 4, Lavrič, Špende 11 (2), Žabič  2, trener: Slavko Ivezič.

 

Katar: Soussi (3 obrambe), Grćo (3 obrambe), Thafiiri, Almosa 3, Bilel 2, Belrašid 3, Al Shamaari, Khamaldinmal, Memišević 2, Khalifa 1, Alkhateeb 1, Omahič 8, Hamdoon 7 (2), Ayed, trener: Dragan Zovko.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Katar 2 (2).

 

Izključitve: Slovenija 2 minuti, Katar 4 minute.

 

 

 

Z zmago Slovenije se je končala prva od dveh pripravljalnih tekem z mladinsko reprezentanco Katarja, ki bo z dvema tekmama proti gostiteljem zaključila skoraj enomesečne priprave na Rogli in v Podčetrtku. Selektor Ivezič je želel na obeh tekmah preizkusiti po 14 igralcev, med temi pa bo vključno z rezervami izbral 18 tistih, ki se bodo po obeh tekmah in kratkih 10-dnevnih počitnicah 8. junija zbrali na Rogli.

 

 

V Podčetrtku je imel v ponedeljek na voljo le deset igralcev in vratarja Žitnika, kajti tudi Zaponšek zaradi lažje poškodbe ni stopil v vrata. Že v prvem polčasu si je stegensko mišico poškodoval tudi Lavrič, na katerega trener veliko stavi v obrambnih nalogah. Katarci, ki jih vodi trener Dragan Zovko, v njihovem strokovnem štabu pa je tudi slovenska rokometna legenda Rolando Pušnik, so pokazali hiter in dopadljiv rokomet, s katerim so na zadnjem svetovnem prvenstvu v osmini finala skorajda izločili Slovenijo.

 

 

Katarci so vodili večji del prvega polčasa, nekajkrat tudi s tremi zadetki. Slovenci so prvič izenačili in nato povedli v 25. minuti, potem ko so nasprotniki ostali v polju le z štirimi igralci. V drugem polčasu Slovenci niso več izpustili vodstva, ki bi lahko bilo ob koncu višje, a so si naši mladinci v tekmi privoščili 17 tehničnih napak.

 

 

Iveziča to seveda ni razveselilo, a je delno opravičilo našel v zelo okrnjeni sestavi ter dejstvu, da so nasprotniki že krepko v fazi priprav, naši pa šele pričenjajo z njimi. V sredo bo še ena tekma, kjer bodo z drugo sestavo prav tako težave, saj bodo spet nastopili le z enim levim zunanjim igralcem. Ob poškodbi Lavriča manjka tudi Mačkovšek, ki se bo reprezentanci skupaj s kapetanom Šoštaričem priključil v sklepnem delu priprav v začetku julija po sredozemskih igrah v Turčiji.

 

 

Selektorji so se tudi dogovorili, da bo mladi Janc nastopil na olimpijskih igrah mladih in ga tako ne bo na mladinskem in kadetskem svetovnem prvenstvu. Sicer se bodo Slovenci v pripravljalnem obdobju s Katarjem pomerili še enkrat ob koncu junija na turnirju v Katarju, kamor jih je že pred časom povabila katarska rokometna zveza.

 

 

 

Tekst in foto: Rado Pantelič