2. 7. 2013

Slovenski selektor Boris Denič nominiran v izboru IHF za najboljšega trenerja leta

Za slovenski rokomet, predvsem pa za Borisa Deniča, je nominacija s strani svetovne rokometne zveze (IHF)  v krog kandidatov za izbor najboljšega trenerja na svetu v moškem rokometu izjemno lepo priznanje. Denič je prvi slovenski rokometni strokovnjak v zgodovini, ki se je pojavil v tem tradicionalnem izboru.

 

 

Kot so sporočili iz IHF, je izbor kandidatov opravila skupina strokovnjakov, med katerimi so bili tudi vrhunski trenerji. Glasovanje poteka na spletni strani www.ihf.info in bo trajalo do 1. avgusta letos, ko bosta znana naslednika Ulrika Wilbeka (Danska, moški) in Thorirja Hergeirssona (Norveška, ženske), ki sta to laskavo priznanje prejela za leto 2011.

 

 

V moški konkurenci lahko za trenerja leta 2012 izbirate med selektorji Španije (Valero Rivera), Francije (Claude Onesta), Danske (Ulrik Wilbek) in Slovenije (Boris Denič) ter trenerjem Kiela (Alfred Gislason).

 

 

V konkurenci trenerjev ženskih ekip in reprezentanc so Dragan Adžić (Črna gora, Budućnost), Thorir Hergeirsson (Norveška), Morten Soubak (Brazilija), Jorge Duenas (Španija) in Olivier Krumbholz (Francija).