5. 7. 2013

V soboto, 6. julija, v Ajdovščini slovesno odpirajo igrišče za igranje rokometa na mivki

Rokometni zanesenjaki iz Ajdovščine so pred časom, tudi ob pomoči RZS, začeli s projektom »Poletje na grajski mivki«, ki bo ta konec tedna dokončno zaživelo. Osrednji del projekta je peščeno igrišče, ki bo do konca avgusta omogočalo igranje rokometa na mivki, pa tudi odbojke in nogometa na mivki.

 

 

Vse tri športe bodo v okviru revijalnih tekem na otvoritvi tudi predstavili. Dogajanje bo večerno, najprej s tekmo v rokometu na mivki in potem še v nogometu na mivki, zaključilo pa se bo s koncertom skupine Črni tulipani.

 

 

Projekt "Poletje na grajski mivki", ki se bo zaključil konec avgusta, pripravlja Rokometni klub Mivka. Osrednji del projekta je peščeno igrišče, postavljeno v objemu ajdovskega grajskega obzidja ob rimskem stolpu. To bo poleti omogočalo igranje rokometa, nogometa in odbojke na mivki tudi v večernih urah, saj je ustrezno osvetljeno. Glavna cilja projekta sta promocija rokometa na mivki ter popestritev poletne ponudbe v Ajdovščini, zlasti za tiste prebivalce Vipavske doline, ki si ne bodo mogli privoščiti dopustovanja drugje.

 

 

Glavnina dogajanja se bo odvijala ob vikendih, ko bodo na sporedu različni turnirji. Pripravljamo tri turnirje v rokometu na mivki: tista 20. in 21. julija ter 17. in 18. avgusta bosta namenjena predvsem starejšim, 24. avgusta pa le mlajšim starostnim kategorijam.

 

 

Čez poletje bodo ob ponedeljkih in sredah organizirali brezplačne treninge rokometa na mivki za vse tiste, ki bi se želeli preizkusiti oziroma izpopolniti v tej igri. Projekt je prek Rokometne zveze Slovenije podprla tudi evropska rokometna zveza, ki je zagotovila žoge, črte in gole.

 

 

Projekt "Poletje na grajski mivki" pripravlja Rokometni klub Mivka. Gre za lani ustanovljeno športno društvo, katerega glavni cilje igranje in promocija rokometa na mivki. RK Mivka je trenutno edini klub v Sloveniji, ki se ukvarja zgolj s to športno disciplino. V društvu delujejo trije trenerji, ki imajo opravljeno licenco Evropske rokometne zveze za treniranje rokometa na mivki.

 

 

Kot klub so se lani udeležili na Madžarskem udeležili turnirja iz evropske serije EBT in z žensko ekipo zasedli 2., z moško ekipo pa 3. mesto. Podobno uspešni so bili tudi na nedavnem mednarodnem turnirju v rokometu na mivki v Čatežu, kjer sta ženski ekipi zasedli 2. in 3. mesto, do stopničk pa so s 3. mestom prišli tudi fantje.