27. 11. 2013

Velenjčani v sedmem krogu lige prvakov na Švedskem suvereno opravili z Drottom

Rokometaši Gorenja so dosegli tretjo zmago v skupini D v letošnji evropski ligi prvakov. Velenjčani so v sedmem krogu gostovali v Halmstadu na Švedskem in suvereno opravili z domačim Drottom, ki so ga premagali z osmimi goli razlike - končni izid je bil 40:32 (21:14).

 

 

DROTT HALMSTAD - GORENJE VELENJE 32:40 (14:21)

 

 

Halmstad - Dvorana Halmstad Arena, gledalcev: 400, sodnika: Buache in Meyer (oba Švica).

 

 

Drott Halmstad: Bladh, Eberling, Olsson 2, Stenmalm 5, Karlssson, Bystedt 3, Kasch 4, Stenberg 6, Lofgren 1 (1), Persson 7 (2), Halen 1, Hallen 2, Linnell 1, Sivertsson.

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved 9 (5), S. Burić 7, K. Cehte 4, Skube 4, Šoštarič 10, Papež 2, Gams, Nosan 2, Oštir, Dujmovič 1, Bećiri 1.

 

 

Sedemmetrovke: Drott Halmstad 4 (3), Gorenje Velenje 6 (5).

 

 

Izključitve: Drott Halmstad 4 minute, Gorenje Velenje 8 minut.

 

 

 

Slovenski rokometni prvaki iz Velenja so z zmago končali nastope v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini v koledarskem letu 2013. Na sedmih tekmah so dvakrat premagali tekmece iz švedskega Halmstada in enkrat iz španskega Logrona, izgubili pa v obračunih proti rokometašem iz nemškega Flensburga in Hamburga, danskega Aalborga ter Logrona.

 

 

Po dvomesečnem premoru se bo liga prvakov nadaljevala 5. februarja prihodnje leto. Velenjska ekipa bo takrat v osmem krogu gostila branilca prvega mesta v tem tekmovanju, ekipo HSV iz Hamburga.

 

 

V Areni v Halmstadu se je zbralo le okoli 400 gledalcev, med njimi pa sta bili dve sloviti imeni svetovnega rokometa: legendarni trener Bengt Johansson in desni zunanji igralec Staffan Olsson. V devetdesetih letih minulega stoletja "nepremagljiva" Šveda sta videla dokaj slabo predstavo svojih rojakov ter poletno rokometašev iz Šaleške doline.

 

 

Slovenski prvaki so po začetnem vodstvu z 2:0 in 3:1 v nadaljevanju malenkostno popustili, kar so Švedi izkoristili in v dvanajsti minuti povedli s 6:5. Toda po njihovem edinem vodstvu na tekmi je Gorenje dodalo plin, doseglo osem zadetkov zapored in v 19. minuti povedlo kar s 13:6.

 

 

V tem obdobju so - tudi z igralcem manj na igrišču - demonstrirali "totalno predstavo" v obrambi in napadu. Najvišjo prednost so si priigrali v 27. minuti, ko so po golu Maria Šoštariča (na koncu je bil z desetimi zadetki prvi strelec tekem) povišali na 18:10, na velik odmor pa odšli s prednostjo sedmih golov (21:14).

 

 

Velenjčani so v prvem polčasu povsem onemogočili Magnusa Perssona, po šestih krogih najboljšega strelca lige prvakov, ki je dosegel zgolj zadetek, pod nadzorom pa so bili tudi njegovi švedski soigralci. Ti so drugi polčas začeli odločno, a v svoji zaletavosti naredili tudi kakšno napako več, kar so Velenjčani s pridom izkoristili in si v 39. minuti prvič priigrali deset golov prednosti (28:18).

 

 

Ose so v zadnji tretjini malce popustile, vendar brez težav zadržale lepo zalogo v zadetkih in dosegle drugo zaporedno ter skupno tretjo zmago v ligi prvakov. V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Mario Šoštarič in Niko Medved. Prvi je dosegel deset, drugi pa devet golov.

 

 

V skupini D je bila odigrana še ena tekma sedmega kroga. Hamburg je na domačem igrišču premagal La Riojo s 34:27 (17:12).

 

 

Emir Taletovič, vratar Gorenja: "Mislim, da je bila za zmago ključnega pomena priprava na nasprotnika. Vedeli smo, da imajo močne strelce in te je bilo potrebno ustaviti. Obramba in napad sta delovala tako, da sva tudi vratarja lahko prispevala svoj delež. Veseli smo dveh točk, ki nam ponovno odpirata vrata v osmino finala. Prav tako pa upam, da bomo v nadaljevanju uspeli še koga presenetiti in odščipniti točko kateremu izmed klubov med vodilno trojico."

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14