27. 11. 2013

Slovan - Celje Pivovarna Laško 23:29 (10:16)

Na uvodni tekmi 13. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Slovan in Celje Pivovarna Laško. V dvorani na Kodeljevem so bili boljši gostje iz Celja, ki so si priigrali zmago z 29:23 (16:10).

 

 

 

 

 

SLOVAN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:29 (10:16)

 

 

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev: 150, sodnika: Klančar in Parezanovič (oba Ribnica).

 

 

Slovan: Župič, Kolakovič, Kastelic, Sankovič 1, Bogdanovič 1, Erak 3, Matajič, Grojzdek 1, Maleševič, Čemas 2 (1), Skušek, Kete 3, Pogačnik 6 (1), Škerlak 2, Kovačič, Tomšič 4.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 3 (3), Žuran 5, Janc 3, Razgor, Skube 3, Poteko, Slišković, Potočnik 1, Zelenović 7, Žabič, Lekai 3, Žvižej 3 (1).

 

 

Sedemmetrovke: Slovan 2 (2), Celje Pivovarna Laško 5 (4).

 

 

Izključitve: Slovan 12 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

Rdeči karton: Skube (Celje Pivovarna Laško, 15. minuta).

 

 

 

Celjska zasedba je po zmagi v slovenski prestolnici začasno prevzela prvo mesto v državnem prvenstvu, kajti Gorenje ima tekmo manj. Za pivovarje je bila tekma na Kodeljevem - po nesrečnem razpletu na mednarodnem obračunu konec minulega tedna v madžarskem Veszpremu - hkrati tudi generalka pred izjemno pomembno domačo sobotno tekmo v ligi prvakov, ko v Zlatorog prihaja Zagreb.

 

 

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so bili absolutni gospodarji ljubljanskega parketa, od prve do zadnje minute so imeli vse niti igre v svojih rokah. Po četrtini tekme so ostali brez Sebastiana Skubeta, ki je dobil neposredni rdeči karton, a se njegova odsotnost v igri ni preveč poznala.

 

 

Že ob koncu prvega polčasa so si gostje iz Celja priigrali sedem golov prednosti (15:8). V drugi polovici tekme so zlahka prišli do dvanajste zmage v domačem prvenstvu.

 

 

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Nemanja Zelenović s sedmimi goli, vratar Matevž Skok pa je zbral 18 obramb. V poraženi ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Domen Pogačnik s šestimi zadetki.

 

 

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila velenjsko Gorenje, ljubljanska pa bo gostovala v Trebnjem. Obe tekmi bosta v sredo, 4. decembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14