27. 11. 2013

Maribor Branik - Jeruzalem Ormož 39:14 (21:6)

Pred povratno tekmo evropskega pokala EHF proti slovaškemu Tatranu so rokometaši Maribora Branika odigrali še tekmo 13. kroga v 1. NLB Leasing ligi. V dvorani Tabor so zlahka opravili z Jeruzalemom Ormožem z 39:14 (21:6).

 

 

 

 

 

MARIBOR BRANIK - JERUZALEM ORMOŽ 39:14 (21:6)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 150, sodnika: Humek in Škvarč (oba Dobova).

 

 

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Malinović 1, Žmavc 1, Jamnik, Poklar 2, Razgor 4 (1), Kodrin 4, Hrastnik 5, Fidel 5 (1), Zarabec 1, Kleč 7, Sok 9.

 

 

Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec, Poznič 3, Kolmanič, Putarek, Lukman, Radujković 3, Topolovec, Poznič, Mavrič, Čudič 6 (4), Bogadi, Gregorc, Peček, Šišmanović, Mesarič 2.

 

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (2), Jeruzalem Ormož 7 (4).

 

 

Izključitve: Maribor Branik 2 minuti, Jeruzalem Ormož 4 minute.

 

 

 

Mariborska zasedba je po pričakovanju zanesljivo opravila z Ormožani in vpisala deveto zmago v 1. NLB Leasing ligi. Toda veliko pomembnejša tekma jo čaka v nedeljo, 1. decembra, ko bo v domačem Taboru gostila Tatran iz Prešova.

 

 

Pred izbranci Marka Šibile je izjemno zahtevna naloga, saj bodo v nedeljo skušali nadoknaditi osem golov primanjkljaja s prve tekme na Slovaškem (26:34). Maloštevilni gledalci so v osrednji mariborski dvorani na tekmi proti gostom iz Ormoža videli pravo igro mačke z mišjo. Gostitelji so se dobesedno poigrali z njimi in dosegli najbolj prepričljivo sezonsko zmago v državnem prvenstvu s 25 zadetki razlike.

 

 

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Matej Sok z devetimi goli. V ormoški zasedbi so se med strelce vpisali le štirje igralci, največ golov, šest (od tega štiri s sedemmetrovke), pa je prispeval Bojan Čudič.

 

 

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, ormoška pa bo gostila novomeško Krko. Obe tekmi bosta v sredo, 4. decembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14