29. 11. 2013

Maribor Branik na povratni tekmi pokala EHF lovi velikih osem golov zaostanka iz Prešova

Igralci Maribora Branika bodo v nedeljo, 1. decembra 2013, ob 19. uri v dvorani Tabor odigrali povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF proti slovaškemu Tatranu. Na prvi tekmi v Prešovu je Tatran zmagal kar z osmimi goli razlike - bilo je 34:26 (19:14).

 

 

Zaostanek osmih golov je za nekatere ogromen, za nekatere pa še vedno dosegljiv. To verjamejo tudi  rokometaši mariborskega Branika, ki so na gostovanju na Slovaškem v določenih trenutkih dokazali, da se lahko enakovredno kosajo s precej višjo in fizično močnejšo postavo Tatrana.

 

 

"Kljub visokemu porazu na gostovanju se na domačem parketu pred domačo publiko nikakor ne bomo predali. Pravijo da upanje umira zadnje, in prav je tako. Dali bomo vse od sebe in skušali prikazati takšno predstavo, kot nam je letos že nekajkrat uspela: na primer proti Bregenzu, Gorenju in ne nazadnje tudi proti Ormožu. Naredili bomo vse, da ubranimo Tabor in s pomočjo številčne publike morda presenetimo favoriziranega nasprotnika," je dejal igralec Tadej Sok.

 

 

Tabor je bil v zadnjih enajstih evropskih srečanjih za nasprotnika neosvojljiva trdnjava, nazadnje pa je tukaj zmagal španski San Antonio 26. marca leta 2011. Po porazu v Prešovu so se jezni Mariborčani znesli nad ormoškim Jeruzalemom (39:14), kar potrjuje, kako močno si želijo tudi prihodnjo pomlad preživeti na evropski sceni. Ovira je zelo velika, ampak v Mariboru bomo zagotovo priča še enemu evropskemu spektaklu, skupni zmagovalec slovensko-slovaškega dvoboja pa se bo uvrstil v skupinski del pokala EHF.

 

 

"Tatran, ki je vrhunsko moštvo, ima veliko prednost. Ne glede na to pa bomo mi naredili vse, da pridemo do čim boljšega izida. Naš osnovni cilj je zmaga, vsekakor pa bomo, če se nam ponudi priložnost, skušali ogroziti prednost nasprotnika. Mi bomo naredili vse, kar je v naši moči, da izničimo zaostanek s prve tekme. Želel bi povabiti vse naše navijače, da nas v čim večjem številu pridejo podpreti pri naših prizadevanjih. Prepričan sem, da kdor bo prišel v Tabor, mu ne bo žal, saj se obeta vrhunska rokometna predstava, polna borbenosti in lepih potez," napoveduje trener mariborske ekipe Marko Šibila.

 

 

Tekma Maribor Branik - Tatran Prešov bo v nedeljo, 1. decembra 2013, ob 19. uri. Sodila bosta Madžara Peter Horvath in Balasz Marton, delegat pa bo Italijan Marco Tosi Brandi.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14