29. 11. 2013

Liga prvakov: Celjani v sedmem krogu v polnem Zlatorogu v sosedskem derbiju z Zagrebom

V dvorani Zlatorog se v soboto, 30. novembra 2013, ob 20.30 obeta rokometni spektakel. V sedmem krogu v skupini A v evropski ligi prvakov se bosta pomerila Celje Pivovarna Laško in Zagreb, neposredna tekmeca za napredovanje v osmino finala.

 

 

Slovenski in hrvaški prvak imata po šestih tekamh po štiri točke, oba pa sta na zadnjih dveh tekmah ostala praznih rok. Celjani so proti madžarskemu Veszpremu izgubili na domačem igrišču (26:31) in v gosteh (26:27), Zagrebčani pa dvakrat proti nemški ekipi Rhein Neckar Löwen - v Nemčiji s 26:34, v glavnem mestu Hrvaške pa s 24:28.

 

 

"Čaka nas zelo težka tekma. Nasprotnik je motiviran, ima pa dobro selekcionirano ekipo in odlične trenerje. Vseeno sem prepričan, da bomo pred polnimi tribunami v Zlatorogu s pametno igro, srčno borbenostjo in maksimalnim pristopom, ki mora celo preseči naše zmožnosti, prišli do želenih in pomembnih točk," pravi celjski trener Vladan Matić, ki bo lahko računal na Ivana Sliškovića in Žiga Mlakarja, še vedno pa je vprašljiv nastop Blaža Blagotinška zaradi poškodbe prsta na roki.

 

 

Pred povratno tekmo s 23-kratnim hrvaškim prvakom se trener Matić zaveda težke naloge. "Odlični so na vseh igralnih mestih in težko je izpostavi kakšnega posameznika. Imajo štiri izkušenen igralce, Tončija in Josipa Valčića, Zlatka Horvata in Ivana Stevanovića, zraven njih pa veliko najboljših hrvaških mladih rokometašev. So kompletna ekipa, nevarna z vseh položajev. Pri njih skoraj ne vidim slabe točke," meni Matić.

 

 

Celjani imajo na dosedanjih 13 tekmah v ligi prvakov slabšo bilanco (pet zmag, sedem porazov in en remi), nazadnje pa so proti Zagrebčanom izgubili v prvem krogu letošnje lige prvakov, ko so gostovali na Hrvaškem (21:24). "Takrat smo bili v slabši formi kot zdaj. V Zlatorogu, ki naj bi bil poln do zadnjega kotička, moramo pokazati, kdo je gospodar v tej dvorani in osvojiti pomembni točki. Ne glede na razplet tekme sem prepričan, da bosta oba kluba napredovala v osmino finala," se glasi Matićeva napoved.

 

 

Po Matićevih besedah bo njegovo moštvo osvojilo tretje mesto v skupini A, Zagreb pa četrto, medtem ko naj bi Zaporožje (ima tri točke več od obeh klubov, a tudi eno tekmo več) ostalo brez napredovanja v osmino finala. "Z zmago v Zaporožju smo opravili veliko delo, istočasno pa pomagali tudi Zagrebu. Tako mi kot Hrvati bomo napredovali med šestnajst najboljših klubov v Evropi, pri čemer upam, da bomo mi tretji. Pot do tretjega mesta je jasna: zmage na zadnjih treh tekmah proti Zagrebu, Zaporožju in St. Peterburgu," napoveduje trener Matić.

 

 

Mladi Vid Poteko je steber celjske obrambe, na zadnjih tekmah pa se je dobro znašel tudi v napadu. "Želim si, da bi proti Zagrebu prikazali našo pravo igro v obrambi in z dobrimi (pol)protinapadi, ki se dvigajo po manjšem padcu po reprezentančnem premoru. Za tekmo z Zagrebom imamo igralci veliko motivov, eden ključnih pa je ta, da bi si z zmago na široko odprli vrata v osmino finala lige prvakov," meni celjski igralec Vid Poteko.

 

 

Poteko vse mlajše igralce Zagreba pozna iz mladih reprezentančnih selekcij, kot glavno nevarnost pa omenja krožnega napadalca Marina Marića. "Jasno je, da Zagreb zdaj ni na takšnem nivoju kot v pretklosti, a to velja tudi za Celje. Z Zagrebom smo sicer izgubili obe tekmi v tej sezoni, tako v pripravljalnem obdobju v Nemčiji kot v na prvi tekmi lige prvakov, a smo na obeh pokazali tudi veliko dobrih stvari v igri. Zato smo lahko optimistični in v Zlatorogu lahko zares pokažemo, da smo boljši od Zagreba," dodaja Poteko.

 

 

Tekma Celje Pivovarna Laško - Zagreb bo v soboto, 30. novembra 2013, ob 20.30. Sodila jo bosta Slovaka Peter Brunovsky in Vladimir Canda, delegat pa bo Danec Henrik La Cour Laursen.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14