14. 3. 2014

Krim Mercator ob slovesu od letošnje evropske lige prvakinj proti Budućnosti v Stožicah

Rokometašice Krima Mercatorja čaka še zadnja tekma v letošnji evropski ligi prvakinj. V šestem krogu skupine 2 bodo krimovke v soboto, 15. marca 2014, ob 20.30 v dvorani v Stožicah gostile Budućnost, ki jih je v Podgorici premagala kar s 15 zadetki razlike (30:15).

 

 

Pred zadnjim krogom v skupini 2 so slovenske prvakinje na zadnjem mestu (Györ 8 točk, Budućnost 7, Larvik 3, Krim Mercator 2), že nekaj časa pa je jasno, da so si napredovanje na zaključni turnir najboljših štirih ekip v Budimpešti zagotovile Madžarke in Črnogorke. Zadnji krog, v katerem bo Györ igral doma z Larvikom (v nedeljo, 16. marca 2014, ob 19.05), bo tako odločal le o končnem prvem in drugem mestu v tej skupini.

 

 

"Že po domačem porazu proti Györu sem špovedal, da se je naš triletni projket na žalost zaključil brez izpolnitve cilja. Zdaj moramo odigrati še zadnjo tekmo v tej sezoni v Evropi. V tem trenutku nismo v najboljšem stanju, zato težko napovem, kako bo izgledala tekma in katere igralke bodo nastopile. Naš trenažni proces je vsak teden težji in bolj omejen, kar se je posledično pokazalo tudi na tekmi proti Larviku na Norveškem. Vseeno upam, da bodo dekleta dala proti Budućnosti od sebe vse, kar so sposobne v tem trenutku in da se bomo dostojno poslovili od letošnje lige prvakinj in domačih navijačev v Stožicah," upa Krimov trener Tone Tiselj.

 

 

Na prvi tekmi v dvorani Morača v Podgorici je Krim Mercator doživel katastrofo. "Kar se tiče faze obrambe, je Budućnost zagotovo najbolj čvrsta in neugodna ekipa v Evropi. Proti njim moraš biti potrpežljiv in igrati na čim daljše napade ter poskušati čim več zaključevati akcije s krilnih položajev, se pravi s širino v igri. Njihova osnovna ideja je, da nasprotnikove igralke silijo proti sredini svoje obrambe, da streljajo z devetih metrov, torej z velike razdalje, pri takšnih strelih pa je vratarka Wolteringova najmočnejša. V Podgorici smo dobro začeli, a so se potem zgodile zadeve, na katere nimaš vpliva in tekma je šla v neželjeno smer," je ocenil trener Tiselj.

 

 

Toda Krimov trener opozarja, da imajo Črnogorke seveda tudi slabe strani v svoji igri. Po njegovem mnenju je najšibkejši člen, če nasprotna ekipa igra dobro v podaljšanem protinapadu: "Budućnost posamične protinapade dobro preprečuje, saj ima sistem, ki ga je pripeljala iz Slagelseja ter ga s pomočjo Popovićeve in Savićeve zares dobro dodelala. To pomeni, da krila lovijo svoja krila in pri tem je skoraj nemogoče karkoli narediti. To je možno le v podaljšanem protinapadu, a mi v tem trenutku nimamo niti energije niti dovolj igralk, da bi lahko visok ritem držali skozi celotno tekmo."

 

 

Tiselj proti Budućnosti ne bo imel na razpolago 13 igralk, kot je bilo to prejšnji teden proti Larviku, ampak le dvanajst, saj bo zaradi poškodbe manjkala vratarka Miša Marinček. A tudi nasprotnice ne bodo v popolni zasedbi, saj bo manjkala kaznovana Milena Knežević. Na tekmi prejšnjega kroga proti Györu v Podgorici (26:26) je tik pred koncem tekme z glavo namerno udarila v glavo madžarsko igralko Anito Görbicz, zaradi česar jo je evropska zveza (EHF) kaznovala z dvema tekmama prepovedi igranja.

 

 

"V igri agresivnosti igralk Budućnosti ne moreš zajeziti, kajti one tako trenirajo in igrajo, takšnega načina so navajene. Ne vem, kakšen cilj bo imela Budućnost v Ljubljani: ali bo spet igrala na polno ali pa bo trener Adžić spočil nekatere igralke, ki so - glede na način njihovih treningov in tekem - verjetno že precej iztrošene," meni Tiselj. Črnogorke v boju za prvo mesto v skupini niso odvisne zgolj od sebe, kajti poleg zmage v Stožicah bi jim moral iti na roko tudi rezultat tekme Györ - Larvik, a je malo verjetno, da bi lahko Norvežanke pripravile presenečenje na Madžarskem.

 

 

Tudi odlična Krimova vratarka Sergeja Stefanišin si na tekmi z Budućnostjo želi dostojnega slovesa od Evrope. "V svojem imenu in imenu soigralk lahko obljubim, da bomo odigrale po svojih najboljših močeh in da se na ta način zahvalimo tudi našim zvestim navijačem. Zagotavljam jim, da jih niti z igro niti z rezultatom ne bomo razočarale - tako kot smo jih na prvi tekmi z Budućnostjo v Podgorici, kjer smo visoko izgubile. Verjamem, da bo tokrat veliko bolje in drugače, čeprav bomo spet nastopile v zelo oslabljeni zasedbi," pravi vratarka Sergeja Stefanišin.

 

 

Tekma Krim Mercator - Budućnost bo v soboto, 15. marca 2014, ob 20.30 v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Sodila jo bosta Srba Aleksandar Pandžić in Ivan Mosorinski, delegat pa bo Ukrajinec Viktor Konoplastij.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14