15. 3. 2014

Krimovke so se od letošnje evropske lige prvakinj poslovile z domačim porazom proti Budućnosti

V šestem (zadnjem) krogu drugega dela v evropski ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja doživele peti zaporedni poraz. Od letošnjega tekmovanja so se poslovile s porazom proti Budućnosti v Stožicah s 26:30 (15:17).

 

 

KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST 26:30 (15:17)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 1300, sodnika: Pandžić in Mosorinski (oba Srbija).

 

 

Krim Mercator: Grubišić, Piedade 1, Wörz 6, Mavsar 5 (2), Bulatović 2, Stefanišin, B. Lazović, Marinček, Zulić, Penezić 8, Krpež 4 (2), Zrnec.

 

 

Budućnost: Petrović 4 (1), Neagu 5, Mugoša, Vukčević, Nikitina 1, Božović, Woltering, Gjeorgjievska, Dalby 4, Ježić 6, Žderić, Cvijić, Mehmedović 2, Byzdra 5, S. Lazović 3.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (4), Budućnost 2 (1).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Budućnost 8 minut.

 

 

 

Ljubljančanke so se danes od domačega občinstva poslovile s pričakovanim porazom. Zdesetkane in ne ravno motivirane v tekmi, ki ni odločala praktično o ničemer, saj so same bile brez možnosti za polfinale, gostje pa že v njem, so bile večino časa v lovu na tekmice, ki so brez pravega napora, kljub na videz tesnemu razpletu, vpisale novi točki.

 

 

Tiselj prav veliko možnosti za začetno postavo ni imel, posebej še ob rahlo poškodovani Barbari Lazović, tako da so tekmo pričakovano začele Sergeja Stefanišin v vratih, na krilnih položajih sta bili Tamara Mavsar in Katarina Krpež, na položaju krožne napadalke je začela Daniela Piedade, na zunanjih položajih pa so zaigrale Andrea Penezić, Nina Wörz in Anđela Bulatović.

 

 

Prvi polčas bolj ali manj revialne tekme je tudi minil v takšnem slogu. Prave obrambe ni bilo ne na eni ne na drugi strani, tako da so, denimo, krimovke že v prvem delu dosegle toliko golov, kot so jih na prvi medsebojni tekmi v glavnem delu tekmovanja v Podgorici na celi tekmi (takrat je bilo 15:30).

 

 

Tokrat so bile večino časa rahlo v ospredju gostje, ki so si v 15. minuti priigrale prednost 9:6 po zadetku Camille Dalby, a krimovke so vedno znova znale najti priključek. V 28. minuti so z golom Anđele Bulatović izenačile na 15:15, polčas pa končale z dvema zadetkoma minusa.

 

 

Uvod drugega polčasa je minil v podobnem slogu. Podgoričanke so bile v rahli prednosti, slovenske prvakinje pa so jih lovile. Budućnost je tudi v tem delu igre že pobegnila za tri zadetke (19:16), domačinkam pa se je uspelo približati na zadetek.

 

 

V 48. minuti so Črnogorke prvič na tekmi pobegnile za štiri zadetke (23:19), toda Krim, ki je praktično celo tekmo igral z začetno postavo (z izjemo vratarskega položaja), se je še enkrat več vrnil v igro, izenačil na 24:24 v 55. minuti in na 25:25 v naslednji minuti. Toda v končnici tekme so gostje z malce resnejšim pristopom tekmo le odločile v svoj prid.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14