27. 9. 2014

Ljubljana – Krka Novo mesto 27:35 (14:19)

Ljubljana – Krka Novo mesto     27:35 (14:19)

Ljubljana – Dvoran ZŠD Galjevic. Gledalcev: 120. Sodnika: Brecelj in Murko.

Ljubljana: Černetič 1, Prepeluh 3, Kujundžič, Sačer, Abina 1, Petauer 1, Čačič, Černivec 4, Štular, Gregorc, Čehič 2, Nosan, Kundija 9, Oder 6, Zof.

Krka Novo mesto: Hajdinjak, Prošek, Leskovec 5, Ražem 7, Kramar 3, Pavlič P., Pavlič J., Avbelj 6, Kek, Valjavec 6, Špelič, Barbič 2, Glavič 1, Veble 3, Rudman 2, Radojčič.

 

Sedemmetrovke: Ljubljana 9 (11), Krka 3 (4)

Izključitve: Ljubljana 16 minut, Krka 26 minut

Rdeč karton: Rudman (41', Krka)

 

Tako Ljubljančanke, kot tudi Krkašice so v prvem krogu izgubile, obe ekipi sta v drugi krog vstopili s še večjo željo po uvodnem slavju v novi sezoni. Po eksplozivnem začetku, ko so hitro povedle z rezultatom 1:6, so imele Krkašice kontrolo nad celotno tekmo. Vodstvo od začetka do konca tekme so kronale s končno zmago (27:35).

 

Krka je v začetku tekme povedla z 0:3, po zadetku Ljubljančank pa so ušle že na 1:6. Ljubljančanke so nato celotno tekmo lovile priključek, razliko prepolovile (12:15, 13:16), a bližje ni šlo. Krkašice so prvi polčas dobile z rezultatom 14:19.

 

Tudi v drugem polčasu smo spremljali boljšo igro gostij, ki so dokazale, da kljub mladosti številne izkušnje iz prve lige. Domačinke, ki so novinke v prvi ligi, so vseskozi lovile, a pri tem porabile preveč moči in razlika se je vseskozi povečevala.

 

Tekmo, ki je spominjala na kakšne srednjeveške bitke (na obeh straneh je bilo skupaj za 42 minut izključitev), je strelsko najbolje odigrala Natalija Kundija, ki je za Ljubljano dosegla devet zadetkov. Pol ducata jih je dodala Nika Oder. Na drugi strani je najbolje odigrala Nina Ražem, ki je dosegla sedem zadetkov. Enega manj sta dosegli Neža Avbelj in Maja Valjavec.

 

Uvodno zmago v najmočnejši ligi bodo Ljubljančanke v tretjem krogu lovile v Velenju, Krkašice bodo zmago doma poskušale potrditi proti Žalcu.