21. 7. 2015

Zagorjanke v Evropi s Ciprčankami, Mlinotest s Črnogorkami

Na sedežu EHF na Dunaju so danes izžrebali pare v petih evropskih pokalnih tekmovanjih v moški in ženski konkurenci. V bobnih sta bili tudi dve slovenski ženski ekipi – Zagorje (pokal EHF) in Mlinotest Ajdovščina (pokal challenge).

 

 

Žreb je odločil, da se bodo rokometašice Zagorja v drugem krogu evropskega pokala EHF srečale z ekipo A. C. Latsia Nikosia s Cipra. Prva tekma bo 17. ali 18. oktobra v Zagorju, povratna pa 24. ali 25. oktobra na Cipru.

 

 

Če bodo Zagorjanke v drugem krogu uspešne proti Ciprčankam, jih v tretjem čakata tekmi z Nemkami. Žreb je namreč odločil, da se bo zmagovalec slovensko-ciprskega dvoboja srečal z nemškim Leipzigom: Nemke bodo prvo tekmo 14. ali 15. novembra igrale v gosteh, povratno pa 21. ali 22. novembra na domačem igrišču. 

 

 

Nasprotnice rokometašic Mlinotesta v tretjem krogu evropskega pokala challenge pa bodo igralke črnogorskega Danilovgrada. Slovensko ekipo 14. ali 15. novembra najprej čaka gostovanje v Črni gori, povratna tekma pa bo 21. ali 22. novembra v Sloveniji.