29. 8. 2015

Superpokal v Portorožu: Celjani v napeti končnici premagali Velenjčane

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagovalci superpokala 2015 v Portorožu. Celjani so v napeti končnici premagali Gorenje iz Velenja z 29:27 (15:11) in četrtič osvojili slovenski superpokal.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE VELENJE 29:27 (15:11)

 

 

Portorož - ŠRC Marina, gledalcev 1500, sodnika: Kavalar (Celje) in Žitnik (Trebnje).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 3, Ivić 2, Babarskas 6, Janc 4, Razgor, Marguč 2, Poteko 1, Potočnik, Zarabec 5 (1), Fižuleto, Dobelšek, Mlakar 4, Pešić, Žvižej 2.

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović, Cehte 4, Medved 1, S. Burić 3, Ovniček, Szyba 2, Skube 6 (1), Golčar, Šoštarič 6, Kleč 1, Gams, Ratajec 1, Nosan 2, Dujmovič 1.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (1), Gorenje Velenje 2 (1).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 16 minut, Gorenje Velenje 6 minut.

 

 

 

Aktualni državni in pokalni prvaki iz Celja so v svoje vitrine pospravili prvo lovoriko v sezoni 2015/16. Na portoroški tekmi pod zvezdami v ŠRC Marina so v lepem vzdušju in pred 1500 gledalci po pravem trilerju na kolena položili najhujše tekmece iz Velenja in pokazali odločenost po ubranitvi svojega položaja na domačem prizorišču.

 

 

Zasedba iz mesta ob Savinji se je na lanski premierni superpokalni tekmi na odprtem v priljubljenem slovenskem obmorskem letovišču dobesedno poigrala z zasedbo iz Ivančne Gorice, na letošnjem pa je morala pokazati veliko več znanja.

 

 

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so začeli odločno in že v zgodnjem obdobju tekme povedli s 4:1. Velenjčani so bili vseskozi v rezultatskem primanjkljaju, največ za pet golov (8:13, 9:14 in 10:15), na velik odmor pa so odšli z zaostankom štirih golov (11:15).

 

 

"Ose" so odločno odprle drugo polovico tekmo, zelo hitro so prepolovile zaostanek (14:16) in pokazale veliko več srčnosti na igrišču. V 44. minuti so se Celjanom približali na gol zaostanka (20:21), sedem minut kasneje pa po zadetku Senjamina Burića izenačili na 23:23.

 

 

A "ose" se s tem niso zadovoljile, v 52. minuti so po golu Nejca Cehteta prvič na tekmi povedle s 24:23, tri minute kasneje pa je isti igralec povišal na 26:24, a so Celjani hitro izenačili na 26:26.

 

 

Sledilo je še eno izenačenje na 27:27, minuto in pol pred koncem pa je celjski vratar Urban Lesjak obranil sedemmetrovko Stašu Skubetu. Za vodstvo Celjanov z 28:27 je poskrbel Žiga Mlakar, po napaki Gorenja v napadu pa je zmago pivovarjev tik pred koncem tekme potrdil Šime Ivić (29:27).

 

 

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Babarskas Povilas s sedmimi in Miha Zarabec s šestimi goli, v velenjski pa Staš Skube in Mario Šoštarič s po šestimi zadetki. Za MVP superpokala v Portorožu je bil izbran Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško).

 

 

"Pred tekmo nisem vedel, kako bomo delovali. V prvem polčasu smo igrali zelo kompaktno, pokazali voljo in željo. V drugem se nam je malce zalomilo, v prelomnih trenutkih dvoboja pa nakazali smer, ki jo pričakujem od svojih igralcev, torej bojevitost in željo po zmagi na vsaki tekmi," je po tekmi dejal trener celjskega kluba Branko Tamše.

 

 

Zmaga se je nasmihala tudi Velenjčanom, a je vendarle niso dosegli. "V prvem polčasu smo bili daleč od zmage, v drugem pa smo močno izboljšali svojo igro. V prelomnih trenutkih smo naredili nekaj napak, med drugim zgrešili sedemmetrovko, storili dve tehnični napaki, kar so Celjani s pridom izkoristili sebi v prid," je po porazu dejal velenjski trener Gregor Cvijič.