26. 9. 2015

Celjani v drugem krogu lige prvakov izgubili proti Zagrebu v Zlatorogu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu skupine A v evropski ligi prvakov doživeli prvi poraz. Po zmagi proti Bešiktašu v Turčiji so v Zlatorogu izgubili proti Zagrebu z golom razlike - končni rezultat je bil 21:20 (9:10) za Hrvate.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - ZAGREB 20:21 (10:9)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 4400, sodnika: Nikolić in Stojković (oba Srbija).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 2, Ivić 1, Babarskas 1, Janc 3, Razgor 3, Marguč, Poteko, Potočnik 1, Zarabec 2 (1), Kodrin, Fižuleto, Dobelšek 1, Mlakar 3, Žvižej 3 (1).

 

 

Zagreb: Ivić, Stevanović, Mihić 1, Sabljić 3, Vujić, Stepančić 3, Kontrec 2, Šprem 3 (1), Šebetić 2, Raković, Šušnja, Šandrk, T. Valčić, Obranović 1, Kovačević 4, Pavlović 2.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Zagreb 2 (1).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Zagreb 16 minut.

 

 

 

Celjani so pred tednom dni v tej sezoni prenovljeno evropsko ligo prvakov odprli z zmago v predmestju Istanbula, na uvodni domači tekmi pa so jih ukanili tradicionalni tekmeci iz hrvaške prestolnice. Zagreb je v prvem delu tekmovanja zelo vroč, v uvodnem krogu je na kolena položil rokometnega silaka iz nemškega Kiela, v drugem pa slavil še na vročem celjskem parketu.

 

 

Celjska ekipa, ki bo v prihodnjem krogu v soboto, 3. oktobra, gostila poljsko Wislo iz Plocka, je v sosedskem dvoboju imela priložnost za zmago, pokopala pa jo je sila nezbrana igra v sami končnici.

 

 

Celjski rokometni hram Zlatorog ni pokal po šivih, kot nekoč legendarni Golovec ob tekmah z Zagrebčani, na veliko veselje domačih privržencev pa so njihovi ljubljenci tekmo odprli na najboljši možni način. Z delnim izidom 4:0 so si v 10. minuti priigrali vodstvo treh golov (5:2), gostujoča zasedba, ki jo vodi nekdanji najboljši rokometaš na svetu in slovenski selektor Veselin Vujović, pa je zahtevala minuto odmora.

 

 

Celjani so do 20. minute imeli vse niti igre v svojih rokah, tekmece so imeli pod nadzorom, nato pa so med 20. in 22. minuto - v teh trenutkih so imeli igralca več na igrišču - prejeli kar dva gola, kar je pošteno razjezilo domačega trenerja Branka Tamšeta. Tudi po njegovi minuti odmora se ni bistveno spremenilo v domači igri, Zagrebčani so minuto kasneje izenačili na 7:7, po napeti predstavi pa se se gostitelji na velik odmor podali z golom prednosti (10:9).

 

 

V drugi polovici tekme so Tamšetovi varovanci na trenutke prikazali navdušujočo, na trenutke slabo predstavo, prav ta številna nihanja pa so tekmo naredila razburljivo. Celjani so bili bolj ali manj vseskozi v prednosti, v 49. minuti so si vnovič priigrali tri gole naskoka (19:16), a so jim gosti vseskozi vztrajno dihali za ovratnik in ogrožali, v 55. minuti pa jih tudi dokončno ujeli in izenačili na 20:20.

 

 

V izjemno živčni končnici gostitelji niso bili kos psihološkemu pritisku, Hrvati so jim slabi dve minuti pred koncem ušli na 20:21, v naslednjem napadu pa je Miha Zarabec zastreljal sedemmetrovko. Gostitelji so navkljub temu imeli priložnost za zmago, a niso izkoristili številčne premoči na igrišču.

 

 

V zadnjih dvajsetih sekundah so imeli celo dva igralca več na igrišču, strel Žige Mlakarja iz povsem neprimernega položaja pa je hrvaški vratar Filip Ivić, ki je bil tudi junak dvoboja, zanesljivo ubranil.

 

 

V celjski ekipi so Blaž Janc, David Razgor, Žiga Mlakar in Luka Žvižej dosegli po tri gole, pri Zagrebu pa je bil najbolj učinkovit Antonijo Kovačević s štirimi zadetki.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16