20. 2. 2016

Krim izgubil prvo četrtfinalno tekmo PPZ v gosteh proti Kristiansandu

Igralke Krima Mercatorja so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalk gostovale pri Kristiansandu na Norveškem in izgubile s 27:29 (15:15). Povratna tekma bo v soboto, 27. februarja, v Ljubljani.

 

 

VIPERS KRISTIANSAND - KRIM MERCATOR 29:27 (15:15)

 

 

Kristiansand - Dvorana Aquarama, gledalcev: 1075, sodnika: Hofer in Schmidhuber (oba Avstrija).

 

 

Vipers Kristiansand: Hauge, E. Benestad-Rosenvold, Olsen, Refsnes, Kramer 1, Hall, Kristensen 3, Jonassen, Weigelt 7, Andve 2, Knippenborg 8, Olsson 6, A- Benestad-Rosenvold, Tomac 2, Bruskeland.

 

 

Krim Mercator: Stefanišin, Marinček, Pandžić, Jurič, Luković, Milanović Litre 1, Mavsar 6, Avbelj, Bajramoska 11, Omoregie 4, Zulić, Koren, Barič 2, Obradović 3, Zrimšek.

 

 

Sedemmetrovke: Vipers Kristiansand 6 (5), Krim Mercator 4 (3).

 

 

Izključitve: Vipers Kristiansand 4, Krim Mercator 6 minut.

 

 

 

Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalk prikazale igro vzponov in padcev. Navkljub grozečemu visokemu porazu so se v končnici tekme v Kristiansandu vendarle zbrale in si pred povratnim dvobojem, ki bo prihodnjo soboto (27. februar 2016) v dvorani na Kodeljevem v slovenski prestolnici, priigrale aktiven izid.

 

 

Prva četrtfinalna tekma na Norveškem je pokazala, da gre za zelo izenačene tekmice. Ljubljanska zasedba bo na povratni tekmi pred domačimi gledalci skušala nadoknaditi dva gola zaostanka proti trenutno petouvrščeni ekipi elitne norveške lige in si priigrati napredovanje med najboljše štiri ekipe v tem tekmovanju.

 

 

Krimovke so sijajno odprle tekmo v dvorani Aquarama v Kristiansandu. V uvodnih dvajsetih minutah so prevladovale na skandinavskem parketu ter si z dobro predstavo v obrambi in preudarno v napadu v 19. minuti priigrale kar šest golov prednosti (12:6), nato pa je v njihovi igri sledil vratolomen padec.

 

 

Le tri minute kasneje so Norvežanke prepolovile zaostanek (12:9), v 25. minuti pa so se Ljubljančankam približale na gol zaostanka (13:12). Minuto pred odhodom na veliki odmor pa so domače rokometašice tudi povsem ujele izbranke Krimovega trenerja Uroša Bregarja in izenačile na 14:14.

 

 

Tekmice so drugo polovico tekme začele poravnane (15:15), dve minuti kasneje pa so slovenske prvakinje Norvežankam prvič na dvoboju pogledale v hrbet in zaostale s 15:16. Krimovke v nadaljevanju nikakor niso našle pravega ritma, tri minute kasneje pa je Bregar pri zaostanku 16:18 zahteval minuto odmora.

 

 

A napotki ljubljanskega trenerja, ki je pred kratkim zamenjal Marto Bon, niso obrodili sadov. Njegove varovanke so v 48. minuti zaostale za šest golov (20:26), toda v končnici so vendarle več kot prepolovile prepolovile razliko in ohranile upanje za preboj v polfinale drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

 

 

V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Mirjeta Bajramoska z enajstimi goli, Tamara Mavsar je dosegla šest zadetkov.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKI POKAL POKALNIH ZMAGOVALK - SEZONA 2015/16