27. 2. 2016

Krimovke po zmagi proti Kristiansandu napredovale v polfinale PPZ

Igralke Krima Mercatorja so se uvrstile v polfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalk. Po porazu na prvi četrtfinalni tekmi proti ekipi Vipers Kristiansand na Norveškem (27:29) so na povratni v Ljubljani zmagale kar z desetimi goli razlike - končni rezultat je bil 30:20 (14:8).

 

 

KRIM MERCATOR - VIPERS KRISTIANSAND 30:20 (14:8)

 

 

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev: 800, sodnici: Florescu in Stoia (obe Romunija).

 

 

Krim Mercator: Jurič, Luković 1, Milanović Litre 4, Mavsar 4 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganović, Marinček, Omoregie 3 (1), Zulić, Koren 5 (2), Pandžić, Barič 1 (1), Obradović 6 (2), Zrimšek.

 

 

Vipers Kristiansand: Hauge, Refsnes 1, Kramer 1, Hall, Kristensen 1, Jonassen 1, Weigelt 4, Andve 6, Knippenborg 1, Benestad Rosenvold, Olsson 2 (1), Tomac 2, Bruskeland 1.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (7), Vispers Kristiansand 1 (1).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Vispers Kristiansand 2 minuti.

 

 

 

Rokometašice Krima Mercatorja so pred tednom dni na Norveškem izgubile z dvema goloma razlike, zato so se izbranke Uroša Bregarja, ki je Krim prvič vodil pred domačimi gledalci v evropskih tekmovanjih, optimistično pričakovale povratno srečanje. Na njem so bile v dvorani Kodeljevo boljše tekmice celotno tekmo in si zasluženo podaljšale sezono v pokalu pokalnih zmagovalk.

 

 

Norvežanke so na povratni tekmi v Ljubljani vodile le dvakrat, pa še to povsem na začetku (1:0 in 2:1), nato pa so Ljubljančanke stvari vzele v svoje roke. Svoje delo je v golu odlično opravljala Sergeja Stefanišin, njene soigralke pa so nadzorovale tekmo na obeh straneh igrišča.

 

 

Ko je v 12. minuti Mirjeta Bajramoska zadela za 7:3, je klop Kristiansanda vzela minuto odmora, ki pa ni spremenila poteka tekme. Pet minut kasneje je bilo 10:4. Čeprav se je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa v igro krimovk prikradlo nekaj napak, pa te niso pokvarile dobrega vtisa domačink v prvih 30 minutah.

 

 

Z golom v zadnji sekundi prvega polčasa so slovenske prvakinje izenačile najvišjo prednost šestih golov in na odmor odšle z rezultatom 14:8. Ljubljančanke so na začetku drugega polčasa hitro pokazale, da želijo še pred koncem tekme odločiti zmagovalca in potnika v polfinale.

 

 

Vratarka Stefanišinova je še naprej dobro branila, njene soigralke pa so polnile gol Kristiansanda. V 41. minuti je semafor dvorane na Kodeljevem kazal plus devet (20:11), kljub nekaj črnim minutam, ko so se gostje približale na 17:22, pa zmaga krimovk ni bila ogrožena niti za trenutek.

 

 

S šestimi goli sta se pri domačih izkazali Mirjeta Bajramoska in Marija Obradović, enega manj pa je dala Alja Koren. Šestkrat je za ekipi Vipers Kristiansand zadela tudi Hanne Andve.

 

 

V polfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalk se bo Krim Mercator pomeril z rusko ekipo Lada Toljati, ki je v četrtfinalu izločila prav tako rusko zasedbo Zvezda Zvenigorod s skupnim rezultatom 76:51. Lada je dobila že prvo tekmo v gosteh s 43:30, uspešna pa je bila tudi na povratni pred domačimi gledalci s 33:21.

 

 

Prva polfinalna tekma evropskega pokala pokalnih zmagovalk bo na sporedu 2. ali 3. aprila 2016, povratna pa 9. ali 10. aprila 2016.

 

 

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Meni danes ni bilo najlažje. Res je, da smo imeli na prvi tekmi padec med 20. in 50. minuto, tokrat pa smo ga zmanjšali. Danes je bilo dvajset minut tega, zmanjšali smo padec za deset minut. Zaustavili smo njihovo krožno napadalko, naša vratarka Sergeja Stefanišin pa je spet dobro branila. In rezultat je tu."

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKI POKAL POKALNIH ZMAGOVALK - SEZONA 2015/16