27. 6. 2016

Krimovke s kvalifikacijskim turnirjem in novo igralko

Pred sredinim žrebom kvalifikacij za Ligo prvakov je EHF predstavil kakovostne bobne, v katerih je dvanajst ekip, tudi Krim Mercator, ki se je znašel v prvem, kar pomeni, da bo eden izmed kvalifikacijskih turnirjev potekal v Ljubljani.

Poleg Krimovk sta v prvem bobnu še norveški Glassverket in nemški Leipzig, ki bosta prav tako dobila možnost organizacije turnirja. V skupinskem delu bodo zaigrale le zmagovalke kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na svoje nasprotnice čakale v četrtem bobnu.

Žreb kvalifikacijskih turnirjev bo v sredo ob 13.00, dva dni kasneje, ob isti uri pa še žreb skupinskega dela. Kvalifikacijskih turnir bomo v Ljubljani lahko spremljali 10. in 11. septembra.

Bobni pred kvalifikacijskim žrebom (sreda, ob 13.00):
Boben 1: Glassverket IF (NOR), HC Leipzig (NEM), RK Krim Mercator (SLO).
Boben 2: Hypo NÖ (AVT), HC Podravka Vegeta (HRV), MKS Selgros Lublin (POL).
Boben 3: Indeco Conversano (ITA), Balonmano Bera Bera (ŠPA), Sercodak Dalfsen (NIZ).
Boben 4: HC Gomel (BLR), Yenimahalle BSK (TUR), Iuventa Michalovce (SVK).

Bobni pred žrebom skupinskega dela Lige prvakinj (petek, ob 13.00):
Boben 1: Budućnost (ČG), Györi AUDI ETO KC (MAD), HC Vardar (MAK), Larvik HK (NOR).
Boben 2: CSM Bucuresti (ROM), Team Esbjerg (DAN), Astrakhanoncka (RUS), Thüringer HC (NEM).
Boben 3: IK Sävehof (ŠVE), Metz HB (FRA), FTC Rail Cargo Hungaria (MAD), FC Midtylland (DAN).
Boben 4: Rostov Don (RUS), zmagovalke kvalifikacij.

Zmagovalke kvalifikacij bodo evropsko sezono nadaljevale v skupinskem delu Lige prvakinj. Drugo in tretje uvrščene ekipe se bodo preselile v tretji krog EHF pokala, četrto uvrščene pa v drugega.

Sredin žreb bo z zanimanjem spremljala tudi Aneta Benko, ki je naslednja med okrepitvami, ki bodo v prihodnji sezoni oblekle Krimov dres. Aneta se najbolje znajde na obeh krilnih položajih, Ligo prvakinj pa je prvič spoznala v srbskem Zaječarju.

V dresu s hrvapkim državnim grbom je zaigrala na evropskem prvenstvu leta 2012. Pot do Krima jo je popeljala prek hrvaških Sesvet in Lokomotive, nemškega Bietigheima in že omenjenega Zaječarja. Drugo polovico lanske sezone je preživela v Zagorju.

Aneta, ki bo le nekaj dni po začetku priprav na naslednjo sezono praznovala svoj rojstni dan, je dejala: »Zadovoljna in srečna sem, da bom zaigrala za Krim. Ambicije kluba so na zelo visokem nivoju in igranje v Ligi prvakinj je za vse igralke vedno visok športni cilj. Verjamem, da bomo dobro trenirale, saj imamo odličnega trenerja. S soigralkami, ki sem jih že spoznala, se bomo zagotovo dobro povezale.«